Dolarda yeni rekor 9,85'i gördü

Dolarda yeni rekor 9,85'i gördü

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 200 baz puanlık faiz indirimiyle 9.27'den 9.66 TL'ye kadar yükselen Dolar/TL, Asya piyasalarındaki sığ işlemlerde 9.85 ile yeni tarihi zirvesini gördü.

Dolar, Türk Lirası karşısında neredeyse her gün yeni bir tarihi rekor kırıyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu geçtiğimiz perşembe günü politika faizini 200 bas puan indirmesi ile Türk Lirasındaki değer kaybı hızlanmış dolar 9.50 seviyesini aşarak rekor kırmıştı.

Cuma günü ise 9.66 seviyesini gören dolar / TL yeni haftaya da ilk işlemlerde rekor kırarak başladı. Asya piyasalarının açılması ile dolar kuru 9.85 seviyesini aştı. Öte yandan Muhalefetten peş peşe açıklamalar geldi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise, “Yarım doktor candan eder. Yarım hoca dinden eder. Yarım ekonomist paradan eder” ifadelerini paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Şu kesin ki: Yarın sabaha herkes daha yoksul uyanacak. Baş Ekonomist, Türk Lirası ‘istenmeyen para birimi’ yaptı” mesajına yer verdi.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan sosyal medyadan yaptığı paylaşımında Lütfi Elvan’ı etiketleyerek, “Tanıyanınız var ise ve hala gerçekten Bakanlığa devam ediyor ise; Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a haber versin: Dolar var ya…” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN