Dolarda kritik süreç! Haziran'a kadar hazırlığınızı yapın! Dünyaca ünlü banka açıkladı… İşte dolarda son gelişmeler

Dolarda kritik süreç! Haziran'a kadar hazırlığınızı yapın! Dünyaca ünlü banka açıkladı… İşte dolarda son gelişmeler

Yerel seçimlerden önce dolar kurundaki talep zirveye ulaşırken seçimlerin tamamlanması ile birlikte düşüşlerde peş peşe geldi. Analizler dolar kurundaki kritik saati işaret ederek yeni tahminlerini açıkladı. ABD'li banka doların düşüşe geçeceği tarihi işaret etti. İşte 3 Nisan 2024 güncel döviz kurları…

Haftanın ilk gününde rekor seviyeye ulaşan dolar kuru sert düşüşün ardından kendisini toparladı. Seçimlerin tamamlanması ile birlikte 1 TL düşüş yaşayan dolar sert düşüşünün ardından yeniden toparlanma sürecine girdi. Yatırımcılar ise doların neye göre düşüp yükseldiğini merak ederken uzman isimlerde soruların yanıtını veriyor. Dolar 32 TL seviyesinde güne başlarken Euro 34,51 TL, İngiliz Sterlini 40,47 TL, İsviçre Frangı 35,32'den güne başladı. Peki, dolar neden düşüyor? İşte 3 Nisan 2024 güncel döviz kurları…

DOLARDA KRİTİK UYARILAR

Yabancı bankalar TL için pozitif açıklamalar yaparken Kapalı Çarşı’da şimdiden döviz bolluğu yaşanmaya başladı. Analistler Türkiye'ye sıcak para girişinin başladığını işaret ederken özellikle saat 17'den sonra dolar kurunda yaşanan hareketliliğe dikkat çekti.

dolar-tahminleri.jpg

Mesai sonuna kadar dolar güçlü duruşunu sergilerken piyasaların kapanması ile birlikte saat 17.00'dan sonra döviz kurlarında gerileme yaşandığı belirtiliyor. Uzman isimler yabancıların Türkiye piyasasının kapanması ile birlikte alım yapmaya başladığını söyledi.

30 TL ALTINDA DÜŞECEK

Dolar kurundaki yükselişe dikkat çeken analistler yabancı para girişi ile birlikte doların 41 TL, 42 TL seviyesine kadar yükselebileceğine dikkat çekti. Senenin ortasına yavaş yavaş ilerlerken uzman isimler Haziran ayında doların 35 TL seviyesine ulaşabileceğine dikkat çekti.

dolar-aa.jpg

ABD merkezli ünlü banka Wells Fargo Dolar/TL kurunda kritik açıklamalarda bulundu. Raporda "Sıkı para politikalarının desteğiyle, USDTRY'nin zirvesini oluşturduğunu düşünüyoruz. Para biriminin kademeli olarak değer kazanmasını ve 2025 ortasına doğru kurun 30'un altına ineceğini düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

3 NİSAN 2024 GÜNCEL DÖVİZ KURLARI

3-nisan-dolar-kuru.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN