Dolar rekora koşuyor! Uzman isim açıkladı: ‘Dolar değil 50TL, 60 TL olacak’! İşte dolarda son gelişmeler…

Dolar rekora koşuyor! Uzman isim açıkladı: ‘Dolar değil 50TL, 60 TL olacak’! İşte dolarda son gelişmeler…

Dolar kuru üzerindeki baskılar haftanın son gününde de yükselişe engel olamadı. Dolar yeni haftada kritik sınırı aşarak 32 TL bandına kadar yükseldi. 31 Mart seçimleri piyasalarda dalga dalga büyürken Merkez Bankası rezervleri yakmaya devam ediyor. İşte 15 Mart Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı güncel fiyatları…

Merkez Bankası adımları ile birlikte bankalararası piyasa ile serbest piyasa arasındaki makas daralmaya başladı. Adım adım seçime yaklaşırken son 16 gün kala dolarıdaki yükseliş beklentisi de talepleri arttırıyor. Analistlerden “ MB günü kurtar” yorumları gelirken güncel fiyatlar da dikkatle takip ediliyor. Dolar kuru 32,20 TL bandında yer alırken Euro 35,7 TL seviyesinde İngiliz Sterlini 41,05 TL seviyesinde İsviçre Frangı ise 36,41 TL seviyesinde güne başladı. Merkez Bankası'nın yeni kararları sonrasında ticari kredilerdeki faiz rakamları yükselirken limit düşüşü ile birlikte nakit avans sınırı getirildi. Merkez Bankası vatandaşların ve şirketlerin kredi kullanıp dolara yönelmesinin önüne geçmek amacıyla yeni adımlar atarken rezerv eritmek için de çalışmalarını hızlı sürdürüyor.

DEĞİL 30 TL 50 TL EDİYOR

Doğru politika uygulanmaması durumunda doların çok daha fazla yükseleceğini işaret eden Ekonomist Selçuk Geçer, devalüasyon uyarısında bulundu. Selçuk Geçer, doların gerçek değerinde olmaması durumunun devalüasyon etkisi olduğunu ifade etti. Bunların serbest bırakılması durumunda bugünkü gerçek değerinin 50 TL seviyesi olduğunu ifade eden Geçer, devalüasyon etkisi bekleniyor sözleri ile gündeme bomba gibi düştü.

selcuk-gecer-dolar-aciklamasi-1.jpg

Dolar için 45 TL tahminlerinin çok masum kalacağının altını çizen Geçer, gerçek değerinin 50 TL olduğunu ve seçimlerden sonra 60 TL seviyesine kadar yükseleceğini söyledi. Selçuk Geçer “İşte şu an 32 lira olan dolar kuru bir anda 60 liraya öyle ya da böyle gidecek. Dolayısıyla da devalüasyon olacak.” dedi.

15 MART 2024 DÖVİZ KURLARI

15-mart-dolar.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN