Dolarda son çırpınışlar! Dolar rakamlarımda 13 TL’lik oynaklık… İşte 14 Mart Dolar, Sterlin, Euro fiyatları

Dolarda son çırpınışlar! Dolar rakamlarımda 13 TL’lik oynaklık… İşte 14 Mart Dolar, Sterlin, Euro fiyatları

Dolar fiyatlarındaki değişiklik dikkatle takip edilirken Merkez Bankası'nın baskılama çabası ise yeni adımları beraberinde getiriyor. Yerel seçimlerden önce artan talep doğrultusunda dolar yeniden zirveye ulaşırken analistlerden çarpıcı açıklama geldi. Peki, Dolar düşecek mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Seçimlere yaklaşırken piyasadaki değişiklik de yatırımcı ve analistler tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası dolar üzerine oynamaya devam ederken doları baskılamak için son çırpınışlarını yapıyor. Analistler Merkez Bankası'nın son kararını kur artışının makro ihtiyatı politika hamlesi olarak yorumladı. Merkez Bankası'nın son hamlesi ise vatandaşın aklıma dolarda sona mı gelindi? sorusunu getiriyor. Dolar güne 32,12 TL'den başlangıç yaparken Dolar düşecek mi? sorusunun yanıtı da merak ediliyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı…

DOLARDAKİ SON ÇIRPINIŞLAR

Dolar kuru üzerinde oynaklık devam ederken Merkez Bankası'na son hamleleri de dikkatle inceleniyor. Merkez Bankası'nın rezervleri yaktığı görülürken bir yandan da nakit avans taksit ve limitlerde düşüşe gidildi. Vatandaşın nakit avans çekerek dolara yönelmesinin önüne geçmeye çalışan Merkez Bankası bankacılık sistemindeki TL likiditeyi sıkıştırdı. Yeni adımları ile birlikte mevduat faizlerinde yukarı doğru bir etki ortaya çıkarken yeni zorunlu karşılık adımları da belli oldu.

dolat-tl.jpg

Dolarda düşüş için ekonomik koşulların uygun olmadığına ifade eden analistler, doların düşmesinin bu şartlarda düşmesinin mümkün görülmediğinin altını çizdi. Yılın 2 çeyreğinde kademeli olarak hareketlenen doların 32 TL'den işlem gördüğü belirtilirken 13 TL'lik oynaklık ile birlikte 45 TL'ye kadar çıkabileceği öngörülüyor.

14 MART 2024 DÖVİZ FİYATLARI

14-mart-dolar.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN