Piyasalar yangın yeri! Dolar, euro ve gram altında rekor

Piyasalar yangın yeri! Dolar, euro ve gram altında rekor

İsrail-Filistin savaşı sonrasında yeniden atağa geçen dolar, TL karşısında 28,62 seviyesine yükselerek tarihi rekorunu bir kez daha yeniledi. Euro/TL de 30,22 ile son üç ayda ulaştığı en yüksek seviyeye ulaştı. Gram altın ise dolarla paralel olarak yükselerek 1831 lirayla tarihi zirvesini yeniledi.

Üç yıldır Türk Lirası karşısında tarihi değer kazanan dolar ve euro, geçtiğimiz mayıs seçimlerinin ardından daha da yükselmişti. Piyasalardaki yükseliş, İsrail-Filistin savaşının çıkmasıyla ise daha da alevlendi. Dolar, haftanın ikinci iş gününde tarihi rekorunu tazeledi.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Son zamanlarda 28 TL seviyesinde seyreden ve üst üste rekor tazeleyen dolar/TL, 28,6244 seviyesine ulaşarak, şimdiye dek gördüğü en yüksek seviyeye geldi.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Euro/TL ise en son temmuz ayında gördüğü 30,37 seviyesinin ardından aylarca 30 TL civarında seyrederken, bugün 30,2210 seviyesine yükseldi.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın fiyatları dolardaki yükselişle birlikte sabah saatlerinde tarihi rekorunu kırarak seviyesini 1831 liraya kadar yükseltti. Ons altın, 1990 dolara kadar gerilerken, saat 09.47 itibarıyla yüzde 0,12 düşüşle 1993 dolardan işlem gördü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN