Doların pimi çekildi! Yabancı ekonomist doları olanlara seslendi: O tarihte 32 TL olacak!

Doların pimi çekildi! Yabancı ekonomist doları olanlara seslendi: O tarihte 32 TL olacak!

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası psikolojik sınır olan 19 TL seviyesine aşan dolar yeni haftada da yükselişine devam ediyor. Yatırımcılar dövizde yaşanan son dakika gelişmelerini yakından takip ederken dolar için korkutan tahmin geldi. Doların pimi çekildi! Ünlü Capital Economics Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti Liam Peach elinde doları olanları uyardı. O tarihte dolar 32 TL'yi aşacak. Kimse bu rakamı beklemiyordu. İşte dövizde yaşanan son dakika gelişmeleri...

Dövizde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Türkiye seçime doğru giderken yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Seçim doları nasıl etkileyecek?' sorusunu araştırıyor. Uzmanlardan birçok uyarı yapılırken ünlü Capital Economics Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti Liam Peach, elinde dolar bulunduranları uyardı. Doların pimi çekildi! O tarihte dolar 32 TL olacak. Rakamı duyan döviz bürosuna koşuyor. İşte dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri...

hghghgh-19.jpg

SEÇİM DOLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Yeni haftaya yükselişle giren dolar kuru vatandaşların gündeminde. Seçimlere doğru alevlenen dolar kuru ile ilgili peş peşe açıklamalar gelirken Independent Türkçe'den Gökçen Tuncer'in kaleme aldığı yazısında seçim sonuçlarına göre dolar kurunun seyrinin ne yönlü değişeceğini kaleme aldı.

ghhghggh-18.jpg

Türkiye'nin iç piyasasında dengesizliklerin söz konusu olduğunu belirten Peach, muhalefetin seçimleri kazanması durumunda finansal piyasalarda bir canlanma olabileceğini belirtti. Capital Economics Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti Peach yaptığı açıklamada, "Muhalefetin zaferi Türkiye'nin finansal piyasalarına bir canlanma getirebilir, özel sermaye akışı dalgası yaratabilir. Ancak diğer yandan bu canlanma hızlı şekilde yok olabilir. Reform süreci kararlılıkla hayata geçene kadar, Türkiye büyük yatırım akımlarının olmasında bir tereddüt yaşayabilir" dedi.

DOLARI OLAN DİKKAT! O TARİHTE 32 TL OLACAK

Türkiye ekonomisinin sonuçlardan bağımsız bir şekilde dengeli bir politika izlemesi gerektiğini belirten Peach, 2023 yıl sonunda doların 26 liraya, 2024 yılı sonunda ise 32 liraya kadar çıkabileceğini söyledi. Gelişen piyasalar ekonomisti Timothy Ash ise yaptığı son dakika açıklamasında muhalefetin seçimleri kazanması durumunda hızlı şekilde ortodoks politikalara geçileceğini ve 2023 yılının ikinci yarısında gelişen piyasaların en iyi hikayelerinden birinin yazılabileceğini söyledi.

hjhjjhjhj.jpg

Ash açıklamasının devamında İYİ Parti'den Bilge Yılmaz'ın DEVA'dan Ali Babacan ve İbrahim Çanakçı ikilisini örnek verdi. Merkez Bankası yönetiminde yer alması muhtemel isimlerin ise TCMB Eski Baş Danışmanı Hakan Kara ve Citibank yöneticilerinden İlker Domaç'ın olabileceğini söyledi.

11 NİSAN 2023 SALI GÜNÜ DOLAR NE KADAR?

1 Dolar bugün satış olarak ise 19.29 TL dolaylarında işlem görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN