Dolar/TL savaşında roller değişiyor! İşte İslam Memiş'ten TL'nin rahatlayacağı tarih

Dolar/TL savaşında roller değişiyor! İşte İslam Memiş'ten TL'nin rahatlayacağı tarih

Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB) üst üste faiz kararını pas geçmesi piyasalarda hareketlenmelere neden olurken, elinde döviz ve altın tutunlar için de kritik süreç başladı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, Türk Lirası'nın toparlanacağını ifade ederek tarih verdi.

Piyasa açıklamalarıyla bilinen uzman isim İslam Memiş, yeni açıklanacak ekonomik paketin yaklaştığını belirterek enflasyonda yeni bir süreç yaşanacağını ifade etti. Memiş, dolar karşısında değer kaybeden TL'de de iyileşmelerin olacağını söyleyerek toparlanma tarihini verdi. İşte dövizden altına emlak sektöründen araç piyasasına dair tüm merak edilenler.

dolatleuro.jpg

DOLAR VE GRAM ALTINDA ALINMAYACAK SEVİYELERİ AÇIKLADI

"Dolar şu an 17,35 TL seviyesinde. Daha önceki videolarımda da belirttim bireysel olarak 17-18 liranın yüksek olduğunu söyledim. Bu seviyelerin aşağısı mümkün. 17-18 lira aralığındaki dolar kuru alınabilecek bir seviye değil. Euro dolara göre biraz daha toparladı. Ons altında geri çekilmeler olsada 1840 seviyelerine ataklar oldu. 1860-1880 dolar seviyesini takip edeceğiz. Gram altın fiyatı ons altından destek buldu.1000- 1050 lira aralığı alım için uygun değil. 950-1000 lira seviyesi alım için uygundur. Gram altın 1200-1400 aralığına gitmeye devam edecek. Kripto para piyasasında baskı devam ediyor. Düşüler kalıcı olmayacak. Dünya bir resesyon sürecine girdi. Küresel piyasalarda resesyon süreci daha başlamadı."

DOLAR İÇİN KRİTİK SEVİYEYİ VERDİ

"Powell şahin açıklamalarına devam ettiriyor. Powell'ın açıklamalarının dolar üzerinde etkisi olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz artırırsa fiyatlarda sert bir şekilde gerileme olabilirdi. Pas geçmesi halinde 17,10-17,50 arasında bir dalgalanma olacaktır. Dalgalanan bir kur görürüz daha sonra da ertesi gün normalleşen bir fiyatlanma ile karşımıza çıkar. Merkez Bankası'nın faiz indirmesi sonucu döviz ve altında sert yükselişlere neden olur. Ama bu faiz indirme sürprizi olabilir"

"GÜÇLÜ BİR EKONOMİK PAKET VAR"

"Güçlü bir ekonomi paketi geliyor. Bu paketin içinde bir çok etken olacaktır. Açıklandığı zaman TL'de pozitif bir ayrışma görülebilir. Bu Temmuz ayında yaşanabilir. Ev araba alacak olanlara satışlar durdu. Emlak sektöründe 15 milyonluk rezidanslarda ciddi bir düşüş trendi olacaktır. Yüzde 10-20 civarında. Fırsatçılık yapanlar tesit edildi. Adresleri tespit edildi. Mahalle arasında vatandaşın oturmuş olduğu evlerde yüzde 5'lik bir düşüş olabilir. Temmuz ayında yükselişlerin önüne geçilecek. Enflasyonda düşme olabilir. Bu da TL'yi rahatlatacak"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN