Döviz borcu olan şirketlere KKM düzenlemesi: Bir yıl boyunca kabul edilmeyecek

Döviz borcu olan şirketlere KKM düzenlemesi: Bir yıl boyunca kabul edilmeyecek

Mevduat ya da katılma hesabı açıp yurt içi yerleşik tüzel kişilerden hesabın vadesi boyunca artık döviz alımı yapmama taahhüdü alınacak. Taahhüdünün yerine getirilmemesi durumunda bu tüzel kişilerin Merkez Bankası kaynaklı kredi kullanım talepleri, bir yıl süre ile kabul edilmeyecek.

Döviz yükümlülüğü bulunan yurt içi yerleşik tüzel kişilerin yükümlülükleri dahilinde döviz dönüşüm ya da Türk Lirası cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarına sağlanacak destek ile ilgili olarak usul ve esaslar tekrar belirlendi.

Döviz kredisi olan şirketlere bir ay vadeli bağlanabilen KKM düzenlemesi getirildi. Vade başında döviz bozan firma, vade sonunda yine aynı döviz kadar TL alabilecek.

Döviz yükümlülüğü olan yurt içi yerleşik tüzel kişilerin bankalarda mevcut olan ABD doları, euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde vade başı kuru üzerinden Türk lirasına çevrilecek.

MERKEZ BANKASI TARAFINDAN SATIN ALINACAK

Bankanın bu işlem sonucunda elde ettiği döviz, vade başı kuru üzerinden Merkez Bankası tarafından satın alınarak ve karşılığı Türk lirası ilgili bankaya aktarılacak.

Banka tarafından yurt içi yerleşik tüzel kişiler için 1 aydan az olmamak üzere Merkez Bankasınca belirlenecek vadelerde Türk lirası mevduat veya katılma hesabı açılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN