Döviz kurlarında yükseliş sürüyor: Gözler FED faiz kararında

Döviz kurlarında yükseliş sürüyor: Gözler FED faiz kararında

Seçimin ardından kırılan peş peşe rekorların ardından dövizde yükseliş trendi sürüyor. Haftanın üçüncü gününde dolar 27,1049 liradan, euro 29,8658 liradan işlem görüyor. Öte yandan ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi piyasalarda tedirgin bekleyiş hakim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanmasının ardından Türk Lirası (TL) dolar karşısında tüm zamanların en düşük seviyesini gördü. 14 Mayıs günü 20 lira bandını aşan dolar kurunun, Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna devralmasının ardından yükselişi hızlandı.

Döviz kurları, haftanın üçüncü işlem gününde yükselişini sürdürüyor. Dolar/TL, dün yüzde 0,1 azalışla 26,9223'ten günü tamamlamasının ardından bugün sabah saatlerinde 27,1049'a kadar çıktı. Dün satış fiyatı 29,6910 lira olan euro da 29,8658 seviyelerine kadar yükseldikten sonra an itibarıyla 29,8267 liradan işlem görüyor.

GÖZLER FED'E ÇEVRİLDİ

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izliyor. Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakıldığını belirterek, politika metni ve Powell'ın açıklamalarındaki sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Ayrıca, Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomik büyüme tahminini bu yıl için yüzde 2,8'den yüzde 3'e yükseltirken, 2024 için yüzde 3'te sabit bıraktı.

IMF'nin dünkü raporunda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3 ve 2024'te yüzde 2,8 büyümesinin tahmin edildiği kaydedildi. Nisan ayındaki tahminlerde, Türkiye ekonomisinin 2023'te yüzde 2,7 ve 2024'te yüzde 3,6 büyüyeceği öngörülmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN