Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 500 milyon dolarlık fon: Böylece yetersiz finansal kapasitesine destek oluruz

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 500 milyon dolarlık fon: Böylece yetersiz finansal kapasitesine destek oluruz

Dünya Bankası, Türkiye'ye Kovid-19 ile mücadele çalışmalarına destek için 500 milyon dolarlık fon desteği vereceğini duyurdu. Banka, açıklamasında ülkenin finansal kapasitesinin olumsuz durumda olduğuna dikkat çekti.

Dünya Bankası, perşembe günü yaptığı açıklamada, Kovid-19 ile mücadele çabalarına destek olmak adına Türkiye'ye 500 milyon dolarlık ek finansman verileceğini bildirdi. Banka, 10,5 yıl vadeli ve 5 yıl geri ödemesiz olacak fonların Türkiye'de güvenli Kovid-19 aşılarına erişimi sağlamak için kullanılacağını söyledi.

Reuters'ın aktardığına göre; Asya Altyapı Yatırım Bankası'ndan da (AIIB) ortak finansman olarak 250 milyon dolar sağlanacağını açıklayan banka, projenin aşı satın alma maliyetinin karşılanmasına yardımcı olmasını amaçladıklarını ifade etti.

OLUMSUZ ETKİLENEN FİNANSAL KAPASİTE İYİLEŞTİRİLECEK

Projenin lideri Nadwa Rafeh yaptığı açıklamada, "Bu proje, hükümetin pandemi sırasında olumsuz etkilenen finansal kapasitelerinin yeniden reformlara odaklanabilmesini sağlayacak" dedi.

Dünya Bankası Nisan 2020'de de Türkiye için 100 milyon dolarlık bir fon onaylamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN