Giderek yoksullaşıyoruz! Türk-İş açıkladı: Açlık sınırı asgari ücreti aştı

Giderek yoksullaşıyoruz! Türk-İş açıkladı: Açlık sınırı asgari ücreti aştı

Hayat pahalılığı vatandaşları zorlamaya devam ediyor. Türk-İş, her ay yaptığı açlık ve yoksulluk sınırına yönelik araştırmasının Mayıs ayı sonuçlarını tamamladı. Araştırmaya göre, açlık sınırı 6.017 lira ile asgari ücreti 1764 lira kadar aştı. Yoksulluk sınırı ise 19.602 liraya yükseldi.

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşların alım gücünü zorlaştırmaya devam ediyor. Türk-İş'in çalışan insanların geçinme koşullarını ve temel ihtiyaçlardaki fiyat değişikliklerinin aile bütçesine etkisini ortaya çıkarmak için her ay yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının Mayıs ayı sonuçları açıklandı.

Araştırmanın sonucuna göre, açlık sınırı 6.017 lira ile 4253 olan asgari ücretin 1764 lira üstüne çıktı. Mutfak enflasyonundaki artış aylık yüzde 13 olurken son on iki aylık yüzde 107 oranında belirlendi.

YOKSULLUK SINIRI 19.602 LİRA

Yoksulluk sınırı ise 19.602 lira olurken bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyeti 7.836 liraya yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN