Dünya devi piyasaları salladı! 1 doların 28 TL olacağı tarihi duyurdu

Dünya devi piyasaları salladı! 1 doların 28 TL olacağı tarihi duyurdu

28 Mayıs seçimlerinin ardından herkesin dolar/TL kurunu merakla takip ettiği görülüyor. Merkez Bankası'nın dolar rezervlerinin tarihi bir dip seviyeye gerilemesi piyasalarda endişeyle beklenmeye devam ediyor. Ünlü bir yatırım bankası, dolar/TL kuru için yıl sonu tahminini açıkladı ve bu rakamı duyan yatırımcılar hemen döviz bürolarına yönelmeye başladı. İşte o analiz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs seçimlerinden zaferle çıkmasının ardından piyasalar yükselişle güne başladı. Dolar ve euroda yükseliş eğilimi gözlendi. Dünya çapında ünlü bir yatırım bankası olan Morgan Stanley, Türkiye piyasası için tahminlerini açıkladı. Bu ünlü yatırım bankası, Türk lirasının yıl sonuna kadar yüzde 29 değer kaybedeceği öngörüsünde bulundu.

Morgan Stanley'nin analistleri Hande Küçük ve Aline Slyusarchuk tarafından dün yayınlanan bir yatırımcı notuna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşük faiz politikasına bağlı kalmaya devam etmesi durumunda, Türk lirasının dolar karşısında yüzde 29 değer kaybetme riski taşıdığı belirtildi.

Yatırımcı notunda, politikanın aynen devam etmesi halinde Türk lirasının dolar karşısında beklentilerin çok üzerinde bir hızla 26 seviyesine yükselebileceği ve yıl sonuna kadar 28 seviyesini görebileceği ifade edildi.

Bugün itibarıyla dolar/TL paritesi sabaah saatlerinde rekor kırarak 20,77 seviyesinde işlem görüyor.

Morgan Stanley'in yatırımcı notunda, "Türkiye'nin yüksek dış finansman ihtiyaçları, makro risklerin devamına yol açacak ve mevcut makro politika çerçevesinin değişmemesi durumunda emtia fiyatları ve Fed gibi küresel şoklara, ayrıca bölgesel ortaklardan gelen döviz girişlerinin kullanılabilirliğine karşı artan bir hassasiyetle karşı karşıya kalınacak" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN