Dünyaca ünlü banka dolar için korkutan haberi verdi! Tarih vererek “40 lirayı aşacak” denildi… Doları olanlar dikkat

Dünyaca ünlü banka dolar için korkutan haberi verdi! Tarih vererek “40 lirayı aşacak” denildi… Doları olanlar dikkat

Son zamanların en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olan dolar, yine bomba bir haberle gündeme geldi. Dünyaca ünlü o banka dolar için korkutan haberi verdi! O tarihte “40 lirayı aşacak" açıklamasıyla yer yerinden oynadı. Doları olanlar dikkat…

Dünyaca ünlü ABD merkezli Citibank, Türkiye ile alakalı dolar ve enflasyon tahminlerini paylaştı. Yeni yıla sayılı günler kala 2023 yılının sonunda enflasyonun ne kadar olacağını tahmin eden banka, özellikle de dolar kuru tahminleri ile duyanları şaşkına çevirdi.

MERKEZ BANKASININ TAHMİNİNİN ÜZERİNDE

Citibank, enflasyon beklentisini Merkez Bankası’nın beklentisinden fazla olarak açıkladı. Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisi bu yılın sonunda yüzde 65, 2024 yılının sonunda yüzde 36 iken, dünyaca ünlü Citibank’ın tahminleri ise bu yılın sonunda yüzde 70,3 ve 2024 yılının sonunda ise yüzde 42,9 olarak açıklandı.

yeni-proje-15.jpg

DOLAR İÇİN BÜYÜK TAHMİN

Banka enflasyonun yanı sıra dolar ile alakalı tahminini de paylaşarak, bu yılın sonunda doların 29,76 olacağını, 2024 yılının sonunda 38,63 olacağını, 2025 yılının sonunda ise 43,35 olacağını ileri sürdü. Banka, dolar/TL'nin 2024 yılı Mart sonunda 32,48, Haziran sonunda 35,20 olmasını bekliyor.

yeni-proje-17.jpg

YIL SONU FAİZ BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

Citibank, bu yılın sonunda politika faizinin ise yüzde 42,5 olmasını beklediğini paylaşırken, 2024 yılının sonunda ise yüzde 40’lık, 2025 sonunda yüzde 20'lik faiz bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN