Dünyaca ünlü bankadan altın tahmini! Altında piyasa karışıyor, resmen kıyamet için tarih verdiler

Dünyaca ünlü bankadan altın tahmini! Altında piyasa karışıyor, resmen kıyamet için tarih verdiler

İnişli çıkışlı halleri ile yatırımcıları sürekli diken üstünde tutan altın yeni haberlerle gündem olmaya devam ediyor. Şimdi de dünyaca ünlü banka altın tahminini açıkladı! Altında piyasa resmen karışıyor… Altın kıyameti için tarih bile verildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bir süredir sakin bir çizgide giden altın, merkez bankasının faiz artırımı yapması ve FED faiz kararından sonra değer kaybetti. Ons altın 1911 dolara kadar düşü yaşarken, gram altın 1674 TL oldu. Bununla beraber Avrupa’nın önemli finans kurumlarından biri olan Société Générale altın hakkında tahminlerini yayınladı. İşte detaylar…

ONS ALTINDA GERİLEME YAŞANDI

Geçtiğimiz günlerde hem FED’in faiz kararı hem de Merkez Bankası’nın faizi artırması kararlarının ardından ons altın kritik seviyedeyken bu hafta tahvil getirilerinden dolayı geriledi. Ekranlarda görülen gram altın fiyatları 1674 TL olurken, Kapalıçarşı’nın alış fiyatı 1715, satış fiyatı ise 1716 olarak kaydedildi.

altin-kapak.jpg

FED ÜYESİNDEN ÖNEMLİ ALTIN AÇIKLAMALARI

FED üyesi Kashkari’nin açıklamaları kapsamında faizlerin bir süre daha yüksek kalacağı öğrenildi. Öte yandan JPMorgan CEO’su Dimon ise FED faizinin yüzde 7 seviyesine dünyanın hazır olmadığını dile getirdi. Yapılan açıklamalar dolar fiyatlarının ve tahvil getirilerinin cazibesinin artmasını sağlarken değerli metalleri baskı altın aldı.

altin2.jpg

ABD Merkez Bankası, yapılan son toplantıda büyük bir çoğunluğun tahmin ettiği gibi davranarak faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Lakin yeni yıla girilmeden ve yeni yılda daha az faiz indirimine ilişkin sinyaller verdi. Bu doğrultuda piyasa gözünü Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan ve 29 Eylül'de açıklanması planlanan PCE fiyat endeksine dikti.

altin4.jpg

ONS BAŞINA 2 DOLARA GERİ DÖNÜLEBİLİR

Avrupa’nn ana finans şirketleri arasında yer alan Société Générale, altına ilişkin önemli öngörülerde bulundu. Yaz dönemi boyunca zayıf bir performans sergileyen altının ons başına 2 bin dolara geri dönüleceğini düşündüklerini açıkladılar.

SocGen, her ne kadar altın konusunda iyimser tahminlerde bulunsa da inişli çıkışlı bir yol ile karşı karşıya kalınabileceğini de paylaştı. Öte yandan bankanın analistleri merkez bankalarının çekirdek enflasyonu %2 hedeflerine indirmenin ne kadar zor olacağını fark etmesi sonucunda altındaki fiyatların önümüzdeki yıl ons başına 2 bin 200 dolara kadar yükselebileceğini öngördüklerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN