Dünyaca ünlü bankadan flaş dolar hamlesi! Mehmet Şimşek seçilir seçilmez hemen bunu yaptılar

Dünyaca ünlü bankadan flaş dolar hamlesi! Mehmet Şimşek seçilir seçilmez hemen bunu yaptılar

Dolar, euro ve altın fiyatları yükseliyor. Vatandaşlar döviz ve altın fiyatlarının neden yükseldiğini araştırırken dünyaca ünlü dev bankada flaş bir tahmin geldi. Türkiye'yi yakından takip eden ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinesini açıklamasının ardından Türk lirası tahminlerini revize etti. 12 ay sonra bu bekleniyor... Mehmet Şimşek seçilir seçilmez bunu yaptılar! İşte dolar için bomba tahmin. Rakamı duyan döviz bürosuna koşuyor.

Dolar ve altın fiyatlarında sular durulmuyor. Yeni haftada rekor üstüne rekor kıran dolar kuru 23,50 TL'yi aşarak rekor kırmaya devam ediyor. Dolardaki yükseliş altın fiyatlarını ateşlerken gram altın 1.484 lirayı aşarak tarihi rekoruna imza atmış durumda. Vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi? Altın fiyatları neden yükseliyor? Dolar hangi seviyeye kadar çıkacak?' sorularını araştırıyor. Dünyaca ünlü ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinesinin belli olmasının ardından dolar için flaş bir tahminde bulundu. Mehmet Şimşek seçilir seçilmez hemen bunu yaptılar. 12 ay sonra dolar bu seviyede olacak...

DÜNYACA ÜNLÜ DEV BANKADAN FLAŞ DOLAR HAMLESİ!

Seçimin ardından merakla beklenen kabine açıklandı. En çok merak edilen konu ise ekonominin başına kimin geçeceğiydi. Beklenen açıklama geldi ekonomide Mehmet Şimşek dönemi başladı. Kritik ismin belli olmasının ardından dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, flaş bir dolar tahmininde bulundu. Türk lirası tahminlerini güncellediler. Dünyaca ünlü banka JPMorgan, Türkiye'de seçim sonrasında güçlü ve ılımlı ortodoks para politikaları senaryosuna göre dolar/TL'ye ilişkin tahmin açıkladı.

gfgfgf-2023-06-09t105407-847.jpg

12 AY SONRA BU SEVİYEDE OLACAK

Seçimin ardından dolar hızla yükselirken dev yatırım bankası Goldman Sachs, Türk lirasına ilişkin tahminlerini güncelledi. Mehmet Şimşek ismini duyar duymaz yeni düzenlemeye imza attılar. ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinesinin yenilenmesinin ardından Türk lirası tahminini revize etti ve 12 ay sonrası için 22 olan dolar /TL tahminini 28’e çıkardı.

ggffg-1.jpg

Reuters’ın aktardığına göre, Erdoğan’ın yeni üst düzey ekibini açıklamasının ardından yayınlanan bir Goldman Sachs notunda, "Mehmet Şimşek’in yeni hazine ve maliye bakanı olarak seçilmesinin para politikasının daha ortodoks bir yöne kayma olasılığını artırdığına inanıyoruz." ifadelerine yer verildi.

9 HAZİRAN 2023 CUMA DOALAR NE KADAR OLDU?

Dolar son kapanışını 23.4837 TL'den yaptı.

Dolar/TL kuru alış fiyatı 23.4786 liradan, satış fiyatı ise 23.589 liradan işlem görüyor.

EURO KAÇ TL?

Yüzde 1.13'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor.

Bir önceki kapanışını 25.3486 TL'den yapan euro şu anda 25.3373 TL alış ve 25.3601 TL satış fiyatına sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN