Dünyanın en pahalısı! Yanında altın bile değersiz: Gramı 1 milyar dolar, ömrü ise sadece 22 dakika

Dünyanın en pahalısı! Yanında altın bile değersiz: Gramı 1 milyar dolar, ömrü ise sadece 22 dakika

Dünyanın en pahalı nesnesi nedir? Diye düşündüyseniz cevap için doğru yerdesiniz. Ömrü sadece 22 dakika olan bu nesnenin gramı tam 1 milyar dolar ediyor. İşte, dünyanın en değerli nesnesi…

Kimyasal elementler etrafımızdaki her şeyin yapı taşıdır. Demir, gümüş ve altın da dahil 94’ü doğal yollarla oluşmuş, 118 tanınmış element bulunuyor. Bunun dışındakiler ise küriyum ve kaliforniyum gibi sentetik oluşumlardır.

DÜNYANIN EN PAHALISI

Bu elementler arasında biri var ki o dünya üzerindeki en pahalı elementtir. O elementimizin adı francium. Francium, 1939’da Marguerite Perey tarafından aktinyum-227’nin radyoaktif bozunmasını araştırdığı esnada keşfedilmiştir. Paris’te bulunun Curie Enstitüsü’nde keşfedildiği için ismini Fransa’dan almıştır.

fransiyum-nedir.jpg

FRANCİUM NEDİR?

Nadir bulunduğu ve istikrarı olmadığı için bu element ticari olarak kullanılmamaktadır. Yalnızca araştırmalarda kullanılmaktadır. Bütün ömrü 22 dakika olan bu nadir türün gramı ise 1 milyar dolar değerinde. Bu kadar pahalı olmasının nedeni ise, görülebilecek miktarının dakikalar içinde buharlaşacak olmasından kaynaklanıyor.

Atom numarası 87 ve sembolü Fr1 olan radyoaktif element Francium, astatinden sonra doğal olarak oluşan en nadir ikinci elementtir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN