E- devlet gelirim evden başvurusu nasıl yapılır? Gelirim evden başvuru şartları 2022

E- devlet gelirim evden başvurusu nasıl yapılır? Gelirim evden başvuru şartları 2022

Devlet tarafından sağlanan destek paketleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı açıklamalar doğrultusunda Aile Destek Paketi programının 12 ay boyunca devam edeceği söylendi. İşte Aile Destek Paketi hakkında merak edilen detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı hakkındaki detayları paylaştı. Programın 12 ay boyunca devam edeceğini ifade eden Bakan Yanık, hanede kişi başına düşen aylık gelir durumuna bağlı olarak yıllık 5.400 TL ile 7.500 TL arasında ödeme yapılacağını ifade etti. Daha önce sosyal yardım almamış olan vatandaşların da başvuru yapabileceği programda Haziran 2022 ve Mayıs 2023 dönemi boyunca 12 aylık süre ile ödeme yapılacak. İşte Aile Destek Paketi hakkında merak edilen detaylar…

Aile Destek Programına nasıl başvuru yapılır?

Aile Destek Programı için başvuruda bulunacak olan kişiler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının e-devlet sayfası üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Bunun da birlikte ikametgahlarının olduğu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvurularını gerçekleştirebilir.

Aile Destek Paketi Başvuru Şartları

Aile Destek Paketine kimler başvuru yapamaz?

Devlet tarafından sağlanan Aile Destek Programına başvuru yapamayacak olan kişiler şekildedir:

Türk vatandaşı olmayan,

Mavi Kart sahibi olan (Türk vatandaşlığından çıkmaksızın aynı zamanda başka ülke vatandaşı olan kişiler),

Yerleşim (ikamet) adresi yurt dışında olan,

Hanesinde (birlikte oturduğu evinde); memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanması yapan veya özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişiler bulunan,

18 yaşından küçük olan,

Birlikte programa başvuru yapacak olan kişilerin ailesinde cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması veya zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerlerden olması durumunda başvuruları kabul edilmeyecektir. Hane baz alınarak yapılan ödemelere bu kişiler dahil edilmemektedir.

Destek paketi başvuruları nasıl değerlendirilir?

Vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden başvurularını yaptıktan sonra hane halkı içerisindeki sosyal ekonomik profil ve gelir seviyesi değerlendirilir. Yapılan değerlendirmeler kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına sonuçlar iletilir. İncelemeler kapsamında 3294 sayılı Kanun gereğince belirlenen dönem itibariyle vatandaşlar destek programlarından yararlanabilecekler. İlk ödemeler Kurban Bayramı öncesinde yatırıldı.

Aile Destek Ödemesi Ne Kadar

Aile Destek Paketi ödemeleri ne kadar?

Başvurusu olan kişilerin hanedeki kişi başına düşen aylık gelir baz alınarak ödeme yapılmaktadır. Buna göre yapılacak olan ödemeler şekildedir:

Hane halkında kişi başı aylık gelir 450 TL altında olan kişiler 600 TL ödeme alacaklar.

Hane halkında kişi başı aylık gelir 450 TL üzeri ve 772,60 TL altında 550 olan kişiler ödeme alacaklar.

Hane halkında kişi başı aylık gelir 772,60 TL üzeri ve 1.095,20 TL altında olan kişiler 500 TL ödeme alacaklar.

Hane halkında kişi başı aylık gelir 1.095,20 TL üzeri ve  1.417,80 TL altında olan kişiler 450 TL ödeme alacaklar.

Ödemeler 450 TL ve 650 TL arasında değişirken 12 ay boyunca ödemelerden yararlanılmaktadır. Yapılacak olan 12 aylık ödemenin son ödemesi 2023 yılında Mayıs ayında yapılacaktır. Haziran ayında başlayan ödemeler Mayıs ayında sona erecektir.

Aile Destek paketinden kimler yararlanabilir?

Aile içinde kişi başına düşen aylık gelir tutarı hesaplanarak kişilerin paketten yararlanıp yararlanamayacağı tespit edilir. Buna göre aylık geliri 1.417,80 TL ve daha fazla olan haneler bu programdan yararlanamayacaktır.

Başvurusu reddedilenler ne yapmalıdır?

Aile Destek programında hak sahibine etkileyecek değişikliklerin olması durumunda SOYBİS-Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilmesi durumunda ödemeler durdurulmaktadır. Buna göre ihtiyaç Sahibine durumu yeniden tespit edilerek Aile Destek programı yeniden başlatılmaktadır.

Gelir durumu nedeniyle paketten yararlanamayacak olan kişilerin sosyal ekonomik durumlarına değişmesi halinde destek programı kapsamında yeniden alınmaktadır. Kişi başına düşen aylık gelirin azalması durumunda kişiler Aile Destek Paketinden yararlanabilecektir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN