e-Devlet'te paranız kalmış olabilir! Unutulan paralar tek tek hesaplara yatırılıyor: Hemen TCKN ile sorgulayın!

e-Devlet'te paranız kalmış olabilir! Unutulan paralar tek tek hesaplara yatırılıyor: Hemen TCKN ile sorgulayın!

Milyonlarca çalışana hak olarak tanınan ve SGK tarafından tanınan bazı ödemeler vardır. Bu ödemeler belli aylarda düzenli olarak ya bankalara ya da PTT hesaplarına yatar. Bu ödemeler zaman zaman Aile Bakanlığı tarafından da ödenmektedir. Bazen bu ödemeleri unuturuz ve ödemeleriniz hesaplarında boş yere durmuş olur. Hemen e-Devlet'inize giriş yaparak sorgulayın. Unuttuğunuz paraları geri alabilirsiniz! Hemen TC. kimliğiniz ile sorgulayın. İşte detaylar...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Aile Bakanlığı tarafından milyonlarca çalışana ödemeler yapılmaktadır. Bu ödemeler hem bankalar üzerinden hem de PTT üzerinden hesaplara yatırılır. Zaman zaman bu ödemeleri hesaplarda unutabiliyoruz. Farklı yerlerden yattığı için o paralar unutulup hesaplarda kalabiliyor. Sizde hemen e-Devlet üzerinden sorgulayın ve unutulmuş paranızı hemen alın. Unuttuğunuz paraları geri alabilirsiniz. TC. kimliğiniz ile hemen sorgulayın! İşte, e-Devlet aile destek programı sorgulama ekranı...

E-DEVLET'TEN HEMEN KONTROL EDİN!

Vatandaşlar tarafından unutulan bu paraları erken almak çok önemlidir. Çünkü bazen hesapta kalan paralar geri çekilebiliyor. Özellikle zaman aşımına uğraması takdirde yatırılan para geri alınıyor. Sizde hemen e-Devlet üzerinden ya da PTT şubeleri üzerinden hesaplarını kontrol edin. Peki bu unutulan paraları nasıl öğrenebiliriz? Bunun için ilk olarak e-Devlet'e girerek hesaplarını kontrol edin. Ardından kimliğinizle PTT şubelerine giderek hesaplarınızı kontrol edebilirsiniz.

jhhjjhjh-1.jpg

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada, ""Sosyal hizmet ve sosyal yardım politikalarımızı aile odaklı bir anlayışla geliştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Türkiye Aile Destek Programı'nın Mart ayı ödemelerini bugün hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başlıyoruz. Hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ZAMLI AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile destekliyoruz. Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’ye, %40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL’ye yükseldi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız." açıklamasında bulunmuştu.

hghghh.jpg

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN