Altınlarınızı sakın bozdurmayın! Ekonomist Şeref Oğuz, küçük yatırımcıyı uyardı

Altınlarınızı sakın bozdurmayın! Ekonomist Şeref Oğuz, küçük yatırımcıyı uyardı

Ekonomist Şeref Oğuz, gramı 2 bin TL sınırına dayanan altına ilişkin öngörülerini ve değerlendirmelerini paylaştı. İşte detaylar...

Altın döneminde olduğumuzu belirten ekonomist Şeref Oğuz, Ekonomim web sitesindeki yazısında, altının hızlıca yükselmesini 'zıplayarak gitme' şeklinde ifade etti.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz politikasına da değinen Şeref Oğuz, şunları söyledi:

"Finansal piyasalardaki kaotik süreçler, yatırımcıları bildikleri enstrümanlara sığınmaya iter. Şimdi de altın dönemindeyiz. Altının ons fiyatı, FED'in faiz indirimine yönelik beklentilerle tarihi rekorunu 2 bin 148 dolara taşırken; gram altın; zirvesini yeniledi ve 2000 liraya yaklaştı. Adeta zıplayarak gidiştir bu…"

"YATIRIMCI, ALTINI KORUNMAK İÇİN TUTAR"

Dünyada yaşanan olumsuz gelişmelere dikkat çeken Şeref Oğuz, bu dönemlerde altının prim kazandığını vurgulayarak şunları paylaştı:

"Yatırımcılar için altın korunma limanıdır. Zira sadece sarı bir metal değil aynı zamanda ziynet eşyasıdır. Üretimi kıttır. Kaynakları azdır. Likite en yakın enstrümanlardandır. Merkez bankalarından tutun da evlenecek çiftlere kadar tercih edilen bir emtiadır. Kaldı ki küresel risklerden etkilenir. Tarih göstermiştir ki jeopolitik riskler arttığında altın fiyatları bundan etkilenir ve tırmanır. Ayrıca merkez bankaları da altın toplamaya başlar. Bu durum, arzın sınırlı olduğu süreçlerde fiyatları yukarı doğru iter. Bunun yanı sıra belirsizliğin hakim olduğu piyasalarda altına olan teveccüh, aşırı tırmanır."

ALTIN 2024 YILINDA NE OLUR?

Şeref Oğuz, "Altın fiyatları ne olur?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Nakit altın candır. Altının olsun. Yanında olsun. Altını olan bozmasın. Altını olmayan da KKM'den çıkacakların da altına bir yolu düşsün."

Şeref Oğuz, "Altını besleyen hangi gelişmeler olacak?" sorusuna da şöyle yanıt verdi: "Belirsizlikler altını güçlü tutacak. Savaşın getirdiği küresel riskler yüksek. Merkez Bankalarının adımlarına ilişkin öngörülememezlikler var. Altın yatırımcıları boşlukları sever. Çekilir ve bekler ki en uygun oran yüzde 20 ile 30 arası olabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN