Ekonomistlerden kur artışı açıklaması: Seçim öncesi gelişmeler sert artışlara neden oldu

Ekonomistlerden kur artışı açıklaması: Seçim öncesi gelişmeler sert artışlara neden oldu

Finans uzmanı Murat Özsoy, bugün dolar ve euro kurlarında meydana gelen ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, yaşanan sert artışların küresel makro ekonomik faktörlerden kaynaklanmadığını kaydetti.

Finans uzmanı Murat Özsoy, kur artışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özsoy, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in ekonomide rasyonaliteye dönülmesi gerektiği yönündeki açıklamalarının piyasa tarafından dikkate alındığını ifade etti. Bugün yaşananlarının düşük faiz politikaları nedeniyle ortaya çıkan yanlış ekonomi politikalarının bir sonucu olduğunu belirten Özsoy, kurdaki sıkışmanın bu politikalar sonucunda yapılan müdahalelerle serbest bırakıldığını ve mevcut durumun bir sonucu olduğunu söyledi.

"PARA OTORİTESİ DERHAL MÜDAHALE ETMELİ"

Aşırı değerli Türk lirasından şikayet eden ihracatçıların bu kur seviyelerinden memnun olabileceğini ancak bu durumun hanehalkının artan enflasyonla karşı karşıya kalmasına yol açabileceğini ifade eden Özsoy, hızlı artış trendinin panik alımlar şeklinde devam etmemesi uyarısında bulunarak, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmesi gerektiğini vurguladı. Özsoy, aksi takdirde yılın son çeyreğinde kontrol edilemeyen artışların gündeme gelebileceği uyarısında bulundu.

murat.jpg
Murat Özsoy

"YÜKSEK SEVİYELERDEN DÖVİZ ALAN YATIRIMCILAR RİSK ALTINDA"

Özsoy ayrıca, 22 Haziran’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sert bir faiz artışı kararı alınması durumunda, kurdaki ani yükselişin geri çekilebileceğini ve yüksek seviyelerden dolar ve euro alan yatırımcıların risk altında kalabileceğini de belirtti. Finansal piyasaların gelecekteki gelişmeleri yakından takip edeceğini ve para otoritesinin gereken adımları atarak ekonomik istikrarı sağlaması gerektiğini söyleyen Özsoy, 24 Nisan’da seçim sonrası için yaptığı tahminlerde dolar kurunun 22 TL’nin ardından 24 TL’ye dayanacağını öngörmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN