Elektrikli araba alan pişman olacak! Toyota hidrojen yakıtlı araçlar için düğmeye bastı: 5 kg hidrojenle 485 km gidecek

Elektrikli araba alan pişman olacak! Toyota hidrojen yakıtlı araçlar için düğmeye bastı: 5 kg hidrojenle 485 km gidecek

Elektrikli araç piyasasına yeni bir soluk getirecek. Toyota hidrojen yakıtlı araçlar için düğmeye bastı. 5 kilogramlık hidrojenle 485 km yol alabileceksiniz. İşte Toyota'nın devrim niteliğindeki yeni buluşu…

Dünyaca ünlü otomobil devi Toyota, herkesin aksine elektrikli araçları bir kenara bırakıp yeni bir teknoloji üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Toyota hidrojen Teknolojisi ne kullanarak yeni hidrojen yanmalı motor ile daha uzun menzil ve daha hızlı yakıt ikmal sürelerine ulaşmayı planlıyor. Suyun gücünden yararlanarak otomobil sektörüne yeni bir soluk getirmek için kolları sıvayan Toyota, karbon nötrlüğüne ulaşmada elektrikli araçları umut verici bir alternatif sağlıyor. İşte Toyota'nın devrim niteliğindeki yeni buluşu…

455 BEYGİR GÜÇLE

Otomobil üreticileri çevresel etkinin azaltılması amacıyla yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Enerji güvenliğinin arttırılması ile birlikte güneş, elektrik ve hidrojen enerjisiyle çalışan çevre dostu otomobiller geliştirilirken hidrojen yakıt ikmal istasyonlarına uygun maliyetli çözümler aranıyor. Yamaha Motor ile birlikte 455 beygir güç ve 398 tork üretebilen hidrojen yakıtlı bir V-8 motor üretmeye başlayan Toyota, yalnızca su yayan ve sadece 5 kilogram hidrojenle 485 km yol alabilen hidrojen motorları üretmek için çalışmalarına devam ediyor.

hidrojen-arac-toyota.jpg

ARAÇ TEKNOLOJİSİNDE DEVRİM

Toyota'nın hidrojen yanmalı motorunda daha hızlı İkmal süreleri beklenirken sınırlı miktarda tedarik malzemeleri ile ihtiyacın azaltılması elektrikli araçlara umut verici bir alternatif oluşturmaktadır. Toyota'nın hidrojen motorlarında neredeyse hiç CO2 yayılımı gerçekleşmezken elektrikli araç bataryalarına oranla daha az materyal gerektirdiği de belirtiliyor. Corolla Cross H2 konsept otomobilde test çalışmaları devam ederken 2025 yılına kadar 200.000 yakıt hücresi ile çalışan aracın yollara çıkması planlanıyor.

hidrojen-arac.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN