Elektrikli otomobiller kelepir mi olacak? İkinci elde satarken benzinliye göre değer kaybı fazla mı?

Elektrikli otomobiller kelepir mi olacak? İkinci elde satarken benzinliye göre değer kaybı fazla mı?

Son yıllarda artış gösteren elektrikli araçlar sektördeki yerini koruyor. İkinci el elektrikli otomobillerin satış işlemlerinde yaşanan sıkıntılar da sürücüleri Tedirgin ediyor. Peki, ikinci el elektrikli otomobil satışları benzinliye göre daha fazla değer kaybımı yaşatıyor? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Sektörde hızla yaygınlaşmaya başlayan elektrikli otomobillerde birçok sürücüde endişe yaşıyor. Konu ile ilgili pek çok farklı iddia ortaya atılırken elektrikli araçların satış işlemlerinde değer kaybı yaşayıp yaşamadığı da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, ikinci el elektrikli otomobil satışları benzinliye göre daha fazla değer kaybımı yaşatıyor? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR ÇÖP MÜ OLUYOR?

Elektrikli araçlarla ilgili pek çok farklı düşünce dolanırken gerçek olmayan yanılgılar da herkesi tedirgin etmeye yetiyor. Elektrikli araçların kullanım süresi sona erdiğinde çöp olacakları düşüncesi herkesi yanlış bir algıya sürüklüyor. Gelişen batarya teknolojisi ve ar-ge faaliyetleri ile birlikte mevcut elektrikli araçlar sürekli olarak güncellenebilmektedir. Bunun yanı sıra batarya vizyonu ve yenisiyle uyumlu hale getirilebilir bir teknolojiye sahip olan elektrikli araçlar güncel bir şekilde satışa çıkarılabilmektedir.

elektrikli-arac-sarj.jpg

İKİNCİ EL ELEKTRİKLİ ARAÇLAR DEĞER KAYBEDER Mİ?

İkinci el araçlarda değer kaybı olup olmadığı ise sürücülerin aklını karıştıran en önemli soruların başında yer alıyor. Elektrikli araçlardaki değer kaybı geleneksel içten yanmalı araçlara göre daha sınırlı düzeyde kalmaktadır. Türkiye'de en çok satılan elektrikli otomobillerin değer kaybının benzinli bir otomobile göre çok daha düşük olduğu görülmektedir. Elektrikli araçlardaki düşük ÖTV avantajı da 2 elde değer kaybına en az seviyeye düşürüyor.

Elektrikli araçların gelecekte çöp olacağı veya ikinci elde büyük değer kaybı yaşanacağı yönündeki düşünceler ise gerçeği yansıtmıyor. Bu araçlar teknolojik gelişmelerle sürekli güncellenebilirken ikinci el piyasada da değer kaybı yaşaması söz konusu değildir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN