Elinde altın olanlar dikkat! İslam Memiş 'Son kez uyarıyorum' diyerek yükseliş tarihini açıkladı: Bunu yapan köşeyi dönecek

Elinde altın olanlar dikkat! İslam Memiş 'Son kez uyarıyorum' diyerek yükseliş tarihini açıkladı: Bunu yapan köşeyi dönecek

Tüm Türkiye'yi derinden etkileyen ve herkesin gündeminde olan deprem felaketi piyasaları da derinden etkiledi. Yatırımcılar altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmelerini yakından takip ederken Altın ve Para Piyasaları İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi. 'Son kez uyarıyorum' diyen İslam Memiş, altın için yükseliş tarihini açıkladı. Bunu yapan köşeyi dönecek. Peki altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? İşte İslam Memiş'in altın fiyatları için yeni tahmini...

Altın almak isteyenlerin gözü kulağı Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'te. Altın fiyatlarında yaşanacak hareketlilikleri değerlendiren İslam Memiş, 'Son kez uyarıyorum' diyerek tarihi verdi. Altın tutmak hayal olacak. Bunu yapan köşeyi dönecek. İşte İslam Memiş'in altın fiyatları ile ilgili yeni tahmini...

ALTIN ALACAKLAR DİKKAT!

Altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Altın almak isteyen vatandaşlarda 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın fiyatları ne zaman alınır?' sorularını araştırmaya başladı. Beklenen açıklama ise Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Piyasalardaki son durumu değerlendiren İslam Memiş, "Gram altın Ocak ayında yüzde 6 değer kazandı. Bu hafta önemli. ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası faiz kararları açıklanacak. Bu hafta biraz daha dalgalı bir seyirde işlemler gerçekleştirebilir." ifadelerini kullandı.

fggfgf-33.jpg

ALTIN ALINIR MI, SATILIR MI?

"Altın alınır mı yoksa satılır mı?" sorusuna cevap veren İslam Memiş, gram altına dikkat çekerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gram altın / TL fiyatı şu an itibariyle Kapalıçarşı piyasasında 1.180 -1.182 lira seviyesinde. Bu tarafta da 1.140 lira seviyesine kadar Şubat ayı içerisinde bir geri çekilme bekliyorum. Yıllık bazda baktığınız zaman orta ve uzun vadede yine yeni rekorlar yolda. 1.250 – 1.280 devamında yılın ikinci yarısında Haziran ayından sonra 1.350 – 1.450 hatta 1.500 lira seviyesinin üzerinde ataklar da gerçekleşebilir.

gfggf-5.jpg

Kısa vadeli bu geri çekilmelerin bir alım fırsatı vereceğini düşünüyorum. Özellikle altın borcu olan düğün yapacak olan altın yatırımı yapacak olan vatandaşlarımızın da Şubat ayı içerisinde en azından Şubat ayının 15'ine kadar öngördüğüm bu geri çekilmelerde bir alım fırsatı verebilir."

BUNU YAPAN KÖŞEYİ DÖNECEK

Altın fiyatları için yükseliş tarihi veren ve elinde altın bulunduranları uyaran İslam Memiş, "Ancak elinde altın bulunduran vatandaşlarımıza satmayı tavsiye etmiyorum. Orta ve uzun vadede özellikle yukarı yönlü hareketlerde yeni rekorların geleceğini bilmekte fayda var. Şubat ayı içerisinde son bir geri çekilme ama Haziran ayından sonraki süreçlerde yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecek bir gram altın karşımızda olabilir diye tahmin ediyorum." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN