Elinde dolar tutan yandı! Atilla Yeşilada Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın açıklamasındaki detaya dikkat çekti

Elinde dolar tutan yandı! Atilla Yeşilada Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın açıklamasındaki detaya dikkat çekti

Elinde dolar tutanlar pişman olacak. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın sözlerini işaret eden Atilla Yeşilada, açıklamalardaki detaylara dikkat çekti. İşte tüm detaylar…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, Türk lirasına geçiş çağının geldiğini işaret ederek bu değişimin mevduat hesaplarına doğrudan yansıdığını söyledi. Sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı bir paylaşım ile Erkan'ın sözlerini işaret eden Atilla Yeşilada, “katılıyorum” diyerek onay verdi.

HAFİZE GAYE ERKAN NE DEDİ?

Türk lirasında geçiş çağının geldiğini ifade eden Erkan, “Bu değişim, mevduat hareketlerine doğrudan yansıyor” sözlerini dile getirdi. Reel sektör temsilcileri ile gerçekleştirdiği toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Erkan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektör Konseyi’nde önemli konuların masaya yatırıldığına değindi. Ekonomik istikrarın Sürdürülebilir bir büyüme için önemli olduğunu ifade eden Erkan, ihracatçıların karşılaştığı zorlukların farkında olduğunu vurguladı.

hafize-gaye-erkan.jpg

Para politikasının fiyat istikrarına odaklanılması ile birlikte Merkez bankalarının da toplumsal refaha katkı sağlayacağını dile getiren Erkan, “Bu hedef, ekonominin reel sektörünü dengede tutmak için ekonomik eğilimleri ve ihracatçıların görüşlerini dikkate almamızı gerektiriyor” dedi.

DEGELENME YAŞANDI

Küresel çapta ekonomide yaşanan değişimler Türkiye'deki potansiyeli arttırdığını dile getiren Erkan, fiyat istikrarı, beklentileri öngörülebilir hale getirerek bu potansiyelin gerçekleşmesine yardımcı olacağını aktardı. Uygulanan para politikalarının etkisinin zaman içerisinde görüleceğini vurgulayan Erkan, dezenflasyon sürecinde geçiş öncesindeki talep sürecinde dengelenme yaşandığına değindi. Erkan, doğru politikada üretim devamlılığının sağlanmasının öncelik olduğunu vurguladı.

para-hibe-kapak.jpg

Para Politikası Kurulu kasım ayı kararını işaret eden Erkan, dezenflasyon için gereken parasal sıklığa yaklaşıldığını dile getirdi. Türk Lirasına geçiş sürecinin geldiğini dile getiren Erkan, “Bu değişim, mevduat gelişmelerinde somut bir şekilde görülüyor. Kredi akışındaki duraksama karşısında hızla önlem aldık. Bireysel kredilerde aşırılığı önlerken, ticari kredilerin üretim kapasitesine katkıda bulunmasını sağladık” şeklinde konuştu.

Hafize Gaye Erkan, Reeskont kredisi limitlerindeki artışı ve ihracat firmalarının finansman erişim desteği için uygulama yapıldığını aktardı. TİM Başkanı Mustafa Gültepe Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası başkanı olması ile birlikte finansal erişimde önemli adımlar atıldığını söyledi. Yapılan toplantının ihracatçıların sorunlarını çözmek adına olduğunu söyleyen Gültepe verimli geçtiğine de değindi.

VAKİT DÖVİZDEN KAÇMA VAKTİ

Türk lirasına geçiş sürecinin geldiğini söyleyen Hafize Gaye Erkan'ın sözlerini işaret eden Atilla Yeşilada, dövizden kaçma zamanı geldi diyerek Erkan'ı destekledi. Yeşilada sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda “ Gaye Erkan'a katılıyorum, artık dövizden kaçma zamanı!” sözlerini paylaştı.

atilla-yesilada-paylasim.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN