Elinde doları olanlar dikkat! O tarihte bir anda yere çakılacak: Uzmanlar yüzde 15 verdi

Elinde doları olanlar dikkat! O tarihte bir anda yere çakılacak: Uzmanlar yüzde 15 verdi

Dövizde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Merkez Bankası'nın faiz kararı aynı zamanda ABD'den gelen veriler sonrası dolar TL kurunda hareketlilik başladı. Psikolojik sınır olan 19 TL'yi aşan dolar rekor kırmaya devam ediyor. Yatırımcılar 'Dolar yükselmeye devam edecek mi?' sorusunu araştırırken uzmanlardan son dakika uyarısı geldi. Elinde dolar olanlar dikkat! O tarihte bir anda çakılacak. Yüzde 10-15 değer kaybedecek. İşte dolar kurunda yaşanan gelişmeler...

Elinde doları olanlar dikkat! Şuan için en karlı yatırım aracı olarak görülen dolar TL kurunda korkutan uyarı geldi. Merkezi Londra'da bulunan varlık Yönetim Şirketi Eurizon SLJ Capital, FED'in enflasyondaki düşüşle birlikte faiz indirimine gideceğini ve bu durumun dolarda düşüşe neden olacağını belirtti. O tarihte en dibi görecek! Yüzde 10-15 düşecek. Sakın bu hataya düşmeyin. Peki dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte dolarda yaşanan son dakika gelişmeleri...

ELİNDE DOLAR OLANLARLA DİKKAT!

Eurizon SLJ Capital Stratejistleri Stephen Jen ve Joana Freire paylaştıkları bir notta doların gelecek 4 ila 6 çeyreklik dönemde düşüşünü sürdürebileceğini ve yüzde 10-15 değer kaybedebileceğini öngördü.

jhjhhjhj-5.jpg

O TARİHTE DİBİ GÖRECEK

Uzmanlar yaptıkları uyarılarda ABD Merkez Bankası'nın (FED) bir sonraki hamlesinin faiz indirimi olacağını belirterek "Fed bu kadar sıkılaşmaya gittiği ortamda ABD'de ve dünyada enflasyon riskleri aşağı yönlü. Dünyanın büyük bölgelerinde zaten baskılanmış olan ekonomik aktivite, ironik bir şekilde, muhtemelen küresel talebin çökmesini önleyecek. Bu senaryo dolarda da önemli bir zayıflamaya işaret ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

jhjhjh-12.jpg

Jen, bu senaryoyu ABD enflasyonunun 2021'de yükseldiği hızla gerileyeceği tahminine dayandırıyor. Bloomberg Dolar Endeksi Fed'den bu yıl faiz indirim beklentileriyle geçen Eylül ayındaki zirveden bu yana yüzde 10 düştü.

6 NİSAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ DOLAR NE KADAR?

1 Dolar bugün satış olarak ise 19.26 TL dolaylarında işlem görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN