Elinde doları olanlara Bakan Şimşek'ten kötü haber! Uykularınız kaçacak

Elinde doları olanlara Bakan Şimşek'ten kötü haber! Uykularınız kaçacak

Dövizde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Orta Doğu'da başlayan savaş ve ülkemizde yaşanan enflasyon krizi ile birlikte dolar 28 TL'yi aşmış durumda. Yatırımcıların gözü ise yarın açıklanacak Merkez Bankası faiz kararına çevirmiş durumda. Piyasalarda heyecan dolu bekleyiş devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten korkutan dolar açıklaması geldi. Dolarda dananın kuyruğu kopuyor! İşte Mehmet Şimşek'in dolar açıklaması ve detaylar...

Dolar kuru ile ilgili flaş gelişme! Yaşanan jeopolitik krizler ve ekonomik mesajlar sonrası dolar rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Yatırımcılar yarın açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararına odaklanırken 'Dolar 30 TL'yi aşacak mı? Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. "Çöldeki Davos" olarak isimlendirilen "Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) Konferansı"na katılan Hazine ve Maliye bakanı Mehmet Şimşek, dolar\TL hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Elinde doları olanlar dikkat! En yetkili isim olan Bakan Şimşek'ten beklenen açıklama geldi.

"Çöldeki Davos" olarak isimlendirilen "Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) Konferansı"na katılan Hazine ve Maliye bakanı Mehmet Şimşek, önemli açıklamalarda bulundu.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN FLAŞ DOLAR AÇIKLAMASI

Dolar ve enflasyondaki yükselişin atılan adımlarla önüne geçileceğini belirten Bakan Şimşek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi programını destekliyor. Politika faizlerini geçmiş 12 ay değil gelecek 12 ay enflasyon beklentileri ile karşılaştırmak doğru olacaktır. Program devam ediyor ama Merkez Bankası'nın rezervleri $26 milyar dolar arttı. CDS'ler 300 bps düştü. Doğru yoldayız. Ekonomi programımız bir takvime bağlı. Sonuç aldıkça güven artacak, portföy ve doğrudan yabancı yatırımı gelecek, dolar değer kaybedecek, enflasyonda hızlı düşüş göreceğiz." dedi.

hjjhjh-85.jpg

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası PPK Toplantısı 26 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Faiz kararı ise aynı gün saat 14.00'te açıklanacak.

MERKEZ BANKASI'NIN SON FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) sonrası yapılan açıklamada, Eylül ayı politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 25’ten yüzde 30 düzeyine yükseltilmesine karar verildiği belirtildi.

jhjhjh-77.jpg

Açıklamada Kurul’un, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar verdiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN