Elinde gram altını olan zil takıp oynayacak! Her dediği çıkan Selçuk Geçer öyle bir seviye verdi ki...

Youtube kanalında yaptığı açıklamalarla gündem olan Selçuk Geçer, dolar, faiz ve altın konusunda yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Özellikle faiz konusuna parmak basan ünlü ekonomist herkesin neden dikkatli olması gerektiğini açıkladı.

Türkiye'deki ekonomik durum, dünya genelinde toparlanma işaretleri görülmesine rağmen belirsizliklerle dolu. Ekonomist Selçuk Geçer YouTube kanalında yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin dış ticaret açığına odaklanarak mevcut durumu yorumladı.

DIŞ TİCARET AÇIĞI 100 MİLYAR DOLARI AŞTI

Ekim ayındaki dış ticaret açığı, Kasım ve Aralık verileri henüz açıklanmamış olmasına rağmen 100 milyar doları aşmış durumda. Geçer, ocak-ekim dönemindeki dış ticaret açığının en iyi ihtimalle 110 ila 120 milyar dolar arasında olacağını öngörmüş. Dış ticaret açığı ve cari açık, dolardaki yükseliş trendini sürdüreceğini gösteriyor.

"DOLARDA KİMSE DÜŞÜŞ BEKLEMESİN"

Doların düşeceğini savunanlara karşı çıkan Geçer, enflasyonu dışarıda bırakarak dış ticaret açığı ve cari açığın doların yükselmesine işaret ettiğini belirtiyor. Geçer, "Doğruları söylüyorsak söylemeye devam edeceğiz ve sizi uyarmaya devam edeceğiz" vurgusunu yapıyor.

ALTIN FİYATLARI DA YÜKSELECEK AMA...

Selçuk Geçer, uluslararası finans haberlerine de değinerek, Fed Başkanları'nın açıklamalarını ele aldı. Faiz indirimi beklentileri ve küresel ekonomideki belirsizliklere dikkat çeken Geçer, altın fiyatlarının yükseleceğini ancak bu durumun belirsiz olduğunu ifade etti. Geçer altınla ilgili değerlendirmesine şöyle devam etti:

"Altın fiyatları yükselecek bir kere onu söyleyeyim, önümüzdeki dönemde yükselecek ama bu o dönemi emin değilim. 2.300 2.400, belki 2.500 $ seviyelerini görecek bence 2.070 $ seviyesini rekor seviyesini kıracak ama o gün bugün mü bir kez daha söylüyorum emin değilim"


ARTAN PETROL FİYATLARI ENFLASYONU PATLATABİLİR

Ayrıca, navlun endeksindeki yükselişi vurgulayan Geçer, maliyetlerin arttığını ve petrol fiyatlarının hala yüksek seviyelerde olduğunu belirtti. Bu durumun yeni bir enflasyon dalgasını tetikleyebileceğine işaret etti.

Selçuk Geçer, Fed'in açıklamalarını değerlendirirken, faiz indirimi sinyali verildiğini ancak dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda, Avustralya, İngiltere ve Tayland merkez bankalarının belirsizlikle ilgili uyarılarını aktardı.

Ekonomist, tüketicilerin harcamaya yönelmeye başladığını ve yatırımcıların pozisyon almaya başladığını belirterek fiyatların yükselişine dikkat çekti. Bu durumun enflasyonu düşürmediğini, aksine fiyatları artırıcı bir etki yarattığını vurguladı.

Son olarak, Türkiye'deki enflasyon ve yoksulluk verilerine değinen Geçer, bu konudaki açıklamaların gerçekçilikten uzak olduğunu ifade ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN