Elinde gram altını olanlar dikkat! Kuyumcular yeni seviyeyi gün vererek duyurdu: Büyük fırsat için son 2 gün

Elinde gram altını olanlar dikkat! Kuyumcular yeni seviyeyi gün vererek duyurdu: Büyük fırsat için son 2 gün

Altın fiyatları ile ilglili flaş gelişme! ABD'den gelen ekonomik verilere sonrası hareketlenen gram altın 1.650 TL'ye yükselirken çeyrek altın fiyatı ise 2.715 liraya kadar çıkmış durumda. Vatandaşlar 'Altın fiyatları düşecek mi? Altın ne zaman alınır?' sorularını araştırırken kuyumcular yeni seviyeyi açıkladı. Elinde gram altını olanlar dikkat! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, o tarihi işaret ederek uyardı. Büyük fırsat için son 2 gün! Elinizi çabuk tutun.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararları ve ABD enflasyon verileri sonrası ons altında yükselişler görülürken iç piyasada gram ve çeyrek altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Gram altın 1.650 TL'ye yükselirken çeyrek altın fiyatı ise 2.715 liraya kadar çıkmış durumda. Yatırımcılar 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın fiyatı düşecek mi? Altın ne zaman alınır?' sorularını araştırıyor. Kuyumcular yeni seviyeyi gün vererek duyurdu. Elinde gram altını olanlar dikkat! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, o tarihi işaret etti ve beklenen seviyeyi açıkladı. Büyük fırsat için son 2 gün, elinizi çabuk tutun. İşte İslam Memiş'in dikkat çeken açıklamaları;

fggfgf-2023-07-13t102135-950.jpg

KUYUMCULAR YENİ SEVİYEYİ GÜN VERİP DUYURDU

"Gerçekten de altın gün içerisinde 1959 doları aşmış olsa da burada gördüğü kar satışıyla birlikte küçük bir miktar geri çekilmiş oldu. Altın fiyatlarında uzun vadeli yükseliş beklentim güncelliğini koruyor olsa da, ons tarafında ilk aşamada iki-üç güne kalmadan yeni bir geri çekiliş yaşanacağını düşünüyorum. Özellikle ilk aşamada 1920 dolar sonrasında da 1900'ün altı test edilebilir. Burada direnç noktalarına dikkat etmekte ve düşük seviyeden alım yapmakta fayda var. Şahsen ben geçtiğimiz aylarda arkadaşlarımla birlikte tüm birikimimi Türk lirasına yönlendirmiş ve beklemeye geçmiştim. Altın için yakın zamanda gelecek bir alım fırsatını şahsi olarak da değerlendirmeyi düşünüyorum.

ELİNDE GRAM ALTINI OLANLAR DİKKAT! İSLAM MEMİŞ TARİH VERDİ

Açıklanan enflasyon verileri gösteriyor ki Fed'in faiz artırım süreci miadını doldurmuş durumda. Fed Başkanı Powell, şahin tonda açıklamalar ile piyasa üzerindeki söylem gücünü kullanmaya çalışıyor olsa da bunun da bir son kullanma tarihi olacak. Altında kısa süreli geri çekilmeleri bekliyor olsam da, yaz aylarının sonu itibariyle sert yükselişler bizi bekliyor.

gfgfgf-2023-07-13t102059-393.jpg

Özellikle ons tarafında ilk aşamada 2150 ve 2250 seviyeleri, yıl sonunda ise 2350 doların görülmesi muhtemel. Bu artışlarla beraber dövizin de yükselişini hesaba katarsak gram ve çeyrek altın için de rekor üstüne rekor yaşanacağını söylemek sürpriz olmaz.

"GRAM ALTIN O SEVİYELERİ GÖRECEK..."

Dün yaşanan artışla birlikte gram altın gösterge fiyatı üzerinde 1650 lirayı yokladı. Bu fiyat Kapalıçarşı'da 20 lira daha yüksek seviyede. Seçimlerin ardından kapanan makasın yeniden ortaya çıkması ise ekonomi açısından kötü bir gösterge. Çünkü piyasalarda yeterince güvenin olmadığına işaret ediyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN