Elinde gram altını olanlar yaşadı! 16 Mayıs'tan bu yana böylesi görülmedi

Elinde gram altını olanlar yaşadı! 16 Mayıs'tan bu yana böylesi görülmedi

Altın fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yüzünü güldürdü. Bir anda fırlayan altın o sevilere kadar ilerledi. ABD Merkez Bankası (FED) faiz açıklamasının ardından son 6 aydır bir ilk yaşandı. Elinde gram altını olan yatırımcılar bomba gibi bir güne uyandı. İşte tüm detaylar...

FED faiz açıklamasının ardından altın fiyatlarında büyük değişimler meydana geldi. Yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatları, son 16 Mayıs tarihinden itibaren ilk kez yeniden bu seviyelere ulaştı. Gram altın yatırımcıları yaşadı.

ALTIN FİYATLARI FIRLADI

Doların baskıladığı ons altın fiyatlarının düşmesiyle, gram altın fiyatlarında da hızlı bir düşüş meydana gelmişti. Son haftalarda düşen altın fiyatları, FED faiz kararının ardından 16 Mayıs'tan bu yana ilk kez bu seviyeleri gördü.

Dolar kurundaki zayıflamanın ardından ons altın 2 bin dolar seviyelerini aşmayı başardı. Son 6 aydır ilk kez ons altın 2018 dolar seviyesinin üzerine yükseldi. FED tarafından artırılan faizin üzerine ons altın şahlandı. Sabah saatlerinde ons altının 2018,14 dolara seviyesi ekranlara yansıdı.

s-d81340e6d0ac5b8421b44ca309bf7597574aa524.webp

O SEVİYELER BEKLENİYOR

Cuma gününü 0,37 yükselişle 2009,67 dolarla kapatan ons altın yeni haftaya yükselişle başladı. CME FedWatch tarafından paylaşılanlara göre, Mayıs 2024 tarihinde faiz indirimine gidilmesi oranı yüzde 60 olarak tahmin ediliyor. Ons altında destek seviyesi 2003 dolar, direnç ise 2021 dolar olarak görülüyor. Direncin kırılması halinde ons altında 2032 dolara bir hareketlenme olabilir.

GRAM ALTIN REKORA KOŞUYOR

Ülkemizde ons altın ve dolardan destek alan gram altında yükseliş devam ediyor. Sabah saatlerinde gram altın fiyatları 1867,49 TL seviyesinden işlem görüyor. Güne yükselişle başlayan gram altın tarafında ons altın ve dolar kurundaki yükselişlerin devam etmesi halinde yükselişlerin de devam etmesi beklentiler arasında yerini aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN