Emekli ikramiyesi zammı nihayet ayyuka çıkıyor! Masada bu rakamlar var:O ihtimal gerçek olursa emekliler Nisan'da paraya doyacak

Emekli ikramiyesi zammı nihayet ayyuka çıkıyor! Masada bu rakamlar var:O ihtimal gerçek olursa emekliler Nisan'da paraya doyacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bütün emeklileri sevindiren önemli bir açıklamaya imza attı. En düşük emekli maaşı 7500 TL'ye yükseltilirken gözler bu kez de bayram ikramiyelerine çevrildi. Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenecek Bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı merak ediliyor. İşte bayram ikramiyeleri hakkında tartışılan 3 rakam…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün masaya oturdu. Gerçekleştirilen görüşmede emekli ikramiyeleri hakkında izlenecek yol tartışılırken emekliler de gözlerini yeni açıklamalara çevirdi. Müjdeli haber Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilirken en düşük emekli aylığının 7.500 TL'ye yükseltildiği duyuruldu. Gerçekleştirilen görüşmelerin ardından emekli ikramiyelerinin ne kadar olacağı tartışılmaya başladı. İşte bayram ikramiyeleri hakkında tartışılan 3 rakam…

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

Ramazan ayı ile birlikte emekliler de bayram ikramiyelerini araştırmaya başladı. 2023 yılında ödenecek ikramiye tutarları en çok tartışılan konular arasında yerini alıyor. İlk bayram Nisan ayına denk gelirken ikinci bayram ise Haziran ayında kutlanacak. Sabah gazetesinden Faruk Erdem'in haberinde yer alan açıklamalar doğrultusunda ikramiye ödemelerinin 2023 yılında Nisan ayında ödeneceği söylendi. Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak olan ödemeler için araştırmalar devam ederken 2 ikramiyelerin ise Haziran ayında hesaplarda olacağı belirtildi. 1.100 TL olarak ödenen bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı konusu da merak ediliyor.

paralar.jpg

Her sene Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere verilen ikramiyeler araştırılırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün masaya oturdu. Görüşmelerin ardında emekli ikramiyelerine yapılacak zam konusu en çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Emekli ikramiyeleri 1.000 TL'den 1.100 TL'ye çıkartılırken 2022 yılında toplam 2.200 TL olarak hesaplara yatırıldı. Bu süreç içerisinde emeklilere hem Temmuz ayında hem de Ocak ayında refah payı ödenirken taban maaşlarda da artış görüldü. Bununla birlikte ikramiyelere zam beklentisi artarken 3 ayrı ihtimal de masada tartışılıyor.
emekli-para.jpg

1750 TL


Emekli ikramiyelerine yapılacak olan hesaplamalar kapsamında zam oranının enflasyona göre yapılması planlanıyor. Buradaki yıllık enflasyon dikkate alındığında Şubat ayında %55.18 olarak yansıyan rakamlar kapsamında 1100 TL'lik ikramiyelerin 1.750 TL'ye yükselmesi amaçlanıyor. Bununla birlikte ödenecek toplam ikramiye tutarı ise 3.500 TL olacak.

para-almak-1.jpg
1500 TL


Bu yönteme göre yapılan hesaplamalarda Ocak ayında emeklilere yapılan enflasyon artışı ve refah payı ön planda yer alıyor. Emekliler için 6 aylık artış göz önüne alınırken hükümet refah payı ile birlikte %30'luk zam uyguladı. Bu kapsamda ödemelerin 1.100'den 1.430'ye yükselmesi planlanıyor. Bu ödemelerin de 1.500 TL'ye tamamlanacağı düşünülürken toplam ödeme ise 3.000 TL olacak.
para-hesap-1.jpg

5500 TL

Bu formül kapsamında ise toplam ikramiyenin 5.500 TL olması amaçlanıyor. 1100 TL olarak ödenen ikramiyelerin 2.750 TL'ye çıkması durumunda bir yıl içerisinde ödenecek toplam tutar 5.500 TL olan en düşük emekli maaşına eşitlenmiş olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN