Emekli ikramiyesine görülmemiş zam yolda! Bildiğiniz zamları unutun: Emekliler bayramda çifte bayram yapacak

Emekli ikramiyesine görülmemiş zam yolda! Bildiğiniz zamları unutun: Emekliler bayramda çifte bayram yapacak

Emeklilerin gözü bu yıl bayram ikramiyelerine büyük bir zam için yetkili mercilerde. Emekliler için çok düşük kalan bayram ikramiyeleri hakkında 5 kat zam talebi var. Talepler doğrultusunda yapılan zamlar seçimin de yaklaşmasıyla sürpriz bir seviyeye yükselebilir. Peki emeklilerin bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Ekonominin gidişatı, her şeyin kat kat zamlanması her kesimden insanı zora soktu. Bunların başında da emekliler geliyor. Zaten dar gelirli olan ve sıkıntı çeken emekli kesim bayram ikramiyeleri ve benzeri ödemelerle de yeterince ferahlayamıyorken bu yıl talepler de zamlara oranla fazlasıyla arttı.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekliler için yıllardır tatmin edici bir düzeyde zam göremeyen bayram ikramiyelerinin revize edilmesi ve 5 kat zam yapılması talebinde bulundu.

tued.jpg

BAYRAM İKRAMİYELERİNE BEŞ KAT ZAM TALEBİ

Konuyla ilgili ilk somut talebi ortaya atan Ergün, 1100 liralık emekli bayram ikramiyesinin en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liraya çekilmesini istediklerini belirtti.

TÜED Başkanı yaptığı açıklamada en düşük emekli aylığı alan kesimin ekonomik durum sebebiyle mağdur olduğunu, artan enflasyon sebebiyle geçinmekte bile zorlandıklarını dile getirdi. Bu durumun düzeltilmesi için hükümetin atacağı adımları beklediklerini ifade eden Ergün, emeklilerin yaşam şartlarının bu adımlara bağlı olarak düzeleceğini sözlerine ekledi.

bayramda-el-open-torun.jpg

SEÇİM ÖNCESİ ZAM GELİR Mİ?

Talepler doğrultusunda atılan adımlar her şeyden önce emeklilerin bayramı olacak. Emekliler sürekli olarak artan fiyatlar yüzünden torunlarına harçlık verme lüksünün artık kalmadığı bir bayram geçirmek yerine bayram sevincini doyasıya yaşayacaklar.

Bu sebeple genel seçimler de yaklaşırken artan talepler doğrultusunda emekli bayram ikramiyelerine büyük bir zam kapıda diyebiliriz. Hükümetin bu konuda ne yapacağı merakla bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN