Emekli maaş bankası nasıl değiştirilir? Kredi borcu olan emekli maaş hesabını başka bankaya taşıyabilir mi?

Emekli maaş bankası nasıl değiştirilir? Kredi borcu olan emekli maaş hesabını başka bankaya taşıyabilir mi?

Bankalar tarafından emeklilere sunulan cazip promosyon teklifleri, emeklileri maaş aldıkları bankayı değiştirmeye yönlendiriyor. Maaşını başka bankaya taşımayı isteyen emekliler bu işlemi nasıl yapacaklarını araştırıyor. Peki, emekli maaşı nasıl taşınır? Emekli maaşını başka bankaya taşımak için ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar...

Emekliler tarafından en çok merak edilen konu emekli aylıklarını başka bankaya nasıl taşıyacakları oluyor. Peki, emekli maaşı başka bankaya nasıl taşınır? Emekli maaşını başka bankaya taşımak için gerekli şartlar nelerdir? Detayları sizler için araştırdık...

Emekli maaş bankası nasıl değiştiriliyor?

Maaş aldığı bankayı değiştirmek isteyen emekliler bu işlemi bankalar aracılığı ile kolay bir şekilde yapabilmekte. Fakat kredi borcu bulunan emeklilerin önüne kredi engeli çıktığı için onlar maaşlarını başka bankaya taşıyamazlar.

Örneğin maaşını Ziraat Bankası'ndan alan ve aynı zamanda o bankaya kredi borcu olan bir emekli var. Bu durumda o müşterinin maaşını başka bankaya taşımasına izin verilmiyor.

 emekli maaşı taşıma

Bundan dolayı maaşını başka bankaya taşımak isteyen emeklilerin ilk olarak kredi borcu olup olmadığı sorgulaması yapması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN