Emekli maaş zammı için son viraj! En düşük emekli maaşı 10 bin TL'yi aştı: İşte yeni hesaplama

Emekli maaş zammı için son viraj! En düşük emekli maaşı 10 bin TL'yi aştı: İşte yeni hesaplama

Emekli ve kamu çalışanlarının maaşlarıyla ilgili olarak Temmuz ayında uygulanacak olan artış oranı hakkındaki meraklar yükselirken, TÜİK tarafından sağlanacak enflasyon verileri sonrası bu konuda uygulanacak zam oranının daha net bir hale geleceği vurgulandı. Bu noktada, kademe kademe zam uygulaması detayları ortaya çıkmış durumda.

Emekli aylıkları ve ikramiyeler üzerinde yapılan düzenlemelerle ilgili geri sayımın devam ettiği ifade edilirken, Temmuz ayında enflasyon oranları doğrultusunda maaşlara zam yapılacağı duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli aylıkları ve ikramiyelerdeki artışlar hakkında hesaplamaların devam ettiğini dile getirdi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşlarından itibaren emekli aylıklarında kademeli artış uygulanacağı belirtildi.

ZAMIN DETAYLARI AÇIĞA ÇIKIYOR

Masadaki formüller baz alındığında, 10-15 bin lira arasında emekli aylığı alanlar için %45, 15-20 bin lira arasında aylık alanlar için %40, bu tutarın üzerindeki kişiler içinse %35 zam uygulanması formüller arasında yer alıyor. Bu durumda, 10 bin lira emekli aylığı (yüzde 45 zamla) 4 bin 500 lira artışla 14 bin 500 lira olacak.

1.jpg

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Kamu çalışanlarının en düşük net maaşının 22 bin lira olacağının açıklanmasının ardından, tüm dikkatler emekli maaşlarına çevrildi. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadeleri şöyleydi:

"Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşını yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak."

ZAM ORANI NETLEŞMEYE BAŞLIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, maaşlara enflasyonla birlikte refah payı ve seyyanen artış yansıtacak düzenlemeye ilişkin çalışmalara başladı. Bununla birlikte, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından pazartesi günü açıklanacak olan Mayıs ve ardından Haziran enflasyon oranları sonrasında aylıklara yapılacak zam oranı daha net bir hale gelecek. Mayıs ayı enflasyonunun pazartesi günü açıklanmasının ardından, enflasyon farkının belirlenmesinde sadece haziran ayı verileri kalacak ve Haziran verileri de geldiğinde zam oranı tamamen netleşmiş olacak.

2-001.jpg

YÜZDE 36'LIK ARTIŞ UYGULANDI

En düşük emekli aylığının yüzde 36 artışla 7500 lira olmasının ardından, bu tutarın üzerinde aylık alan milyonlarca emeklinin maaşına refah payı ekleneceği ifade edildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren aylıklarda kademeli artışla, daha az maaş alan emekliye verilecek zam oranı daha yüksek olacağı belirtildi. Konu ile ilgili olarak, emekli zammı 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak belirleneceği vurgulanarak, emekli ve memur maaşlarının baştan sona değişeceği, maaş zammına refah payı ve seyyanen artışın dahil olacağı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN