Emekli maaşlarına kademeli zam kapıda! 7500 TL ve üzeri maaş alanlar dikkat: Bakanlıktan açıklama geldi

Emekli maaşlarına kademeli zam kapıda! 7500 TL ve üzeri maaş alanlar dikkat: Bakanlıktan açıklama geldi

En düşük emekli maaşına yapılan zamdan sonra pek çok emeklinin isyan ettiği bir durum olan daha fazla prim ödeyen ve daha az prim ödeyenin aynı ücreti alması durumunun önüne geçilecek. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, kademeli zam yapılacağını duyurdu.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin 7 bin 500 TL ve üzerinde maaş alan emekliler için önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Bilgin temmuz ayında kademeli olarak farklılaşan yansıtma oranlarıyla emekli maaşında iyileştirmeler yapılacağını duyurdu.

EŞİTLENMİŞLERDİ

En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasıyla halihazırda 7.500 TL üstü emekli maaşı alanların maaşına zam yapılmamış ve bu emekliler daha fazla prim ödedikleri halde en düşük emekli maaşı alanlarla eşitlenmişti.

Bu durumdan şikayetçi olan emeklilerin mağduriyetini gidermek adına Bakan Bilgin canlı yayında açıklama yaptı.

BAKAN BİLGİN'İN AÇIKLAMALARI

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin şu açıklamayı yaptı:

"Aslında biz, bu çalışmayı tamamlamıştık. Dosya dosya Meclis’e intikal ettirdiğimiz konular vardı fakat depremden sonra bunların bazıları yarım kaldı. Son hazırlıklarımızdan biri de 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan, 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzeri. Bunlara kademeli bir zam planlamıştık. Bunları inşallah temmuz ayında uygulamaya sokacağız.

Prim gün sayısı çok az olan yaklaşık 450 bin insan var. Onlara sosyal devlet anlayışıyla ‘Sizin de bir geliriniz olsun’ diye maaş bağlanmış. Biz en düşük emekli aylığını 7 bin 500 lira yapınca onların da maaşı 7 bin 500 lira oldu ama 6 bin-7 bin maaşı olanlar da var. Kademeli olarak farklılaşmış yansıtma oranlarıyla onları dikkate alan bir değerlendirmeyi temmuz ayında yapacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN