Emekli maaşlarında son durum! Zamlı maaşlar için o rakam işaret edildi: SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı, EYT…

Emekli maaşlarında son durum! Zamlı maaşlar için o rakam işaret edildi: SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı, EYT…

Günün en çok araştırılan konuları arasında yer alan emekli maaşları hakkındaki son gelişmeler yakından takip ediliyor. EYT emeklileri ile birlikte toplam 15,5 milyon kişiyi yakından ilgilendiren konu hakkındaki detaylar paylaşılmaya devam ediyor. İşte emekli maaşlarındaki son gelişmeler…

TÜİK tarafından paylaşılan 6 aylık enflasyon rakamları ile birlikte yeni rakamlarda belli olmaya başladı. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve EYT emeklilerinin alacağı maaş tutarları merak ediliyor. İşte emekli maaşlarındaki son gelişmeler…

ENFLASYON ORANLARI BELLİ OLDU

Uzun süredir merakla beklenen enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Enflasyon verilerinin geçtiğimiz gün açıklanması ile birlikte tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %38,21, aylık %3,92 oldu.

para-hesap-1.jpg
TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %3,92, bir önceki yılın Aralık ayına göre %19,77, bir önceki yılın aynı ayına göre %38,21 ve on iki aylık ortalamalara göre %59,95 olarak gerçekleşti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?


En çok araştırılan konular arasında yer alan emekli maaşları hakkındaki açıklamalarda peş peşe geliyor. En düşük emekli maaşının 10.000 TL üzerinde olacağı belirtilirken Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtulmuş, maaşlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

para-odemesi-1.jpg
Kurtulmuş, emekli maaşlardaki artışın asgari ücretteki zamla orantı olacağını belirtirken asgari ücrete %35'e yakın zam yapıldığına değindi. Emekli maaşlarını %35 oranında zam beklentisi içerisinde olduklarına değinen Ahmet Kurtulmuş, “Enflasyon farkı ve seyyanen zam ile birlikte memurlara beklentilerin üzerinde bir zam gerçekleşti. Biz emeklilere aynı oranda zam olacağını beklemiyoruz" sözlerini dile getirdi.


MAAŞLAR 10.000 TL'YE YÜKSELECEK Mİ?

Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalar ile birlikte en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseltildi. 6 aylık enflasyon rakamları oranında belirlenecek yeni maaşlar hakkında tahminler gelmeye devam ediyor. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, şu sözleri dile getirdi:

paralar-2.jpg

"En düşük emekli maaşının 10 bin TL olarak belirleneceği ve diğer emekli maaşları için bunun biraz daha üzerinde artış olacağı kanaatindeyiz. Yüksek prim ödeyenlerin kayıplarını ortadan kaldırmak için diğer çalışanlara daha yüksek zam yapılacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN