Emekli maaşlarında son viraj dönülüyor! Kabine toplantısı saat kaçta belli oldu: En düşük emekli maaşı için son tahminler...

Emekli maaşlarında son viraj dönülüyor! Kabine toplantısı saat kaçta belli oldu: En düşük emekli maaşı için son tahminler...

Milyonlarca emeklinin gözü kabine toplantısının üzerinde. Maaşların açıklanmasında son viraj için saat verildi. En düşük emekli maaşı için son tahminler ekonomistlerden geliyor. Peki, kabine toplantısı saat kaçta yapılacak! İşte o saatler...

SSK ve Bağkur emeklileri zam için nefeslerini tuttu. Kabine toplantısıyla birlikte, yeni maaşların açıklanması gündemde yerini aldı. Son söz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da olacak. En düşük emekli maaşı kaç TL olacak. İşte, SGK Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı...

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Emekli maaşlarında 6 aylık enflasyon verileri dikkat çekiyor. TÜİK tarafından duyurulan yıl sonu enflasyonuyla birlikte memur ve asgari ücrete yüzde 49 zam gelirken, emeklilerin yüzde 37,57 oranında zam alacağı kesinleşti. Refah payı kapsamında ek zam beklentileri üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çalışmalara nokta koyuldu.

memuraveemekliyeyapilacakmaaszamora-zqlq.webp

O SAATLERDE BAŞLAYACAK

Emekli zammına dair yönetmelik Kabine Toplantısı'nda sunulacak. Toplantının saat 14.00'te başlaması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte, sonuçlanacak. Değerlendirmelerin ardından Meclis'e gönderilen düzenleme yasalaşması bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşlarında o rakamı açıkladı. Oransal zam hakkında ifadelerde bulunan Erdursun, en düşük emekli maaşının belli bir seviyeye çekileceğini ifade etti.

xfbxcymttkinyup-fqahiw-2.webp

ERDURSUN O RAKAMI İŞARET ETTİ

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekliye yüzde 37,57 oranında, memura verilen yüzde 49,25'lik zamda son demlerin olduğunu dile getirdi. Bu oranların emekli aylığına yarar sağlamayacağını söyleyerek, yüzde 50 yapsa bile yarar olmayacak dedi.

Seyyanen artış beklentisiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 bin lira olacak açıklayacağını öne sürdü. Aylardır bu rakamın üzerinde durduğunun altını çizen Erdursun, 11.500 TL ya da seçim öncesinde ihtimali az olsa da 12.000 TL'ye çıkabileceğini belirtti.

KÖK MAAŞI 5.450 TL'NİN ALTINDA OLANLARA DİKKAT

Kök maaşı 5.450 TL'nin altında olnlara dikkat çekerek, 4500 TL maaş alan birisine 1691 TL fark geleceğini duyurdu. Yüzde 50 zam yapılsa da 6750 TL olacağını söyleyerek, 3 milyon emekli olduğuna dikkat çekti. En düşük emekli maaşının 11 bin TL'ye tamamlanacağını, diğer kişilere ise seyyyanen zam yapılırsa adaletsiz bir durumun orataya çıkacağına değindi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN