Emekliler dikkat işte zamlı maaş tarihiniz! Tahsis no son hanesine göre listeden bakın: 4A 4B zamlı maaşları yatıyor

Emekliler dikkat işte zamlı maaş tarihiniz! Tahsis no son hanesine göre listeden bakın: 4A 4B zamlı maaşları yatıyor

Emeklilere sevindiren haber Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından paylaşıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 7.500 TL'lik emekli maaşları için o tarihi işaret etti. İşte emekli maaş ödeme takvimi…

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan Açıklama ile en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseltildi. Milyonlarca emekli zamlı ödemelerin ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladı. Enflasyon ile birlikte eriyen maaşların korunması adına atılan adım kapsamında yapılacak zamlı ödemeler için açıklamalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. İşte emekli maaş ödeme takvimi…

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7500 TL OLDU

2019 yılında 1.000 TL olarak ödenen emekli aylığı 2020 yılında 1.500 TL'ye kadar yükseltildi. 2022 yılı Ocak ayında 2.500 TL olarak hesaplara yansıyan ödemeler 2022 yılı Temmuz ayında 3.500 TL olarak ödendi. 2023 yılına gelindiğinde ise Ocak ayında emekli maaşları 5.500 TL'ye yükseldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 5.500 TL olan emekli alt sınır aylığına 2023 Nisan ayı itibariyle yüzde 36,36 artış da 7.500 TL olarak ödeneceğini belirtti.

para-almak1.jpg
Yapılan zamla birlikte en düşük emekli maaşı Aralık 2022'ye göre %114,3 zamlanmış oldu. 2023 yılı Nisan ayına geldiğimizde emeklilere ödenen aylıklar 7500 TL'ye yükseltilmiş olacak. Yapılan yeni düzenlemeden 8,8 milyon emekli yararlanabilecek.

BAYRAM İKRAMİYELERİNE NE KADAR ZAM YAPILDI?

2018 yılında hayata geçirilen bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez 1.000 TL olarak hesaplara yatırıldı. 2021 yılına geldiğimizde ise ödemeler 1.100 TL'ye yükseltildi. Yeni düzenleme kapsamında belirlenen tutar %82 zamlanarak 2.000 TL'ye yükseldi. Bu kapsamda EYT düzenlemesi ile emekli olan vatandaşlarda bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek.

para-almak.jpg
NİSAN AYINDA HESAPLARA YATIRILACAK

2023 yılında Ramazan Bayramı Nisan ayı içerisinde kutlanacak. Emeklilere yapılacak bayram ikramiyesi ödemeleri ise Nisan ayı içerisinde hesaplarda olacak. Kurban Bayramı için yapılacak ödemeler ise Haziran ayı içerisinde yatırılacak. 2.000 TL olan bayram ikramiyesi hak sahiplerinin hisseleri oranında iş kazası geliri alanlar sürekli iş göremezlik derecesi oranında ödeme olacak. Bayram ikramiyesi emekliliği hak edenin dosyasında birden fazla hisse oranında gelir ve aylık alanlara da en fazla hangi dosyadan ödeme yapılacak ise o dosyadan ödenecektir.

para-kazanmak.jpg

SSK EMEKLİ MAAŞ ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

SSK emeklisi olan vatandaşlar emekli maaş ödemeleri hakkında araştırmalarını hızlandırdı. SSK maaş ödeme takvimi şu şekildedir:

  • Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,
  • Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,
  • Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,
  • Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında ödeme alacak.

para-vermek.jpg

BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞ ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar emekli maaş ödemeleri hakkında araştırmalarına devam ediyor. Bağ-Kur kapsamında yapılacak olan ödemeler için belirlenen takvim şu şekildedir:

  • Tahsis numarası son rakamı 9,7,5 olanlar ayın 25'inde
  • Tahsis numarası son rakamı 3,1 olanlar ayın 26'sında,
  • Tahsis numarası son rakamı 8,6,4 olanlar ayın 27'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28'inde ödeme alacak.

Emekli maaş ödemelerinin Cumartesi gününe denk gelmesi durumunda ödemeler Cuma, Pazar gününe denk gelmesi durumunda ise Pazartesi günü hesaplara yatırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN