Emekliler için yeni düzenlemeler yolda: Seçim sonrasında 7 alanda destek

Emekliler için yeni düzenlemeler yolda: Seçim sonrasında 7 alanda destek

'2024 emeklilerin yılı olacak' açıklamalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonlarca emekliye yönelik yeni destekler için çalışmalara başladı. "Emekliler Yılı" kapsamında planlanan destekler arasında su, doğal gaz ve elektrik faturalarında indirim, ücretsiz veya indirimli toplu taşıma, kamu tesislerinden yararlanma gibi haklar bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan etmişti. Bu açıklamaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaklaşık 16 milyon emekliye yönelik yeni düzenlemeler için adım attı.

Yerel seçimler sonrasında Meclis gündemine gelmesi beklenen yasa teklifiyle, 7 alanda yeni destekler planlanıyor. Bu desteklerin temel amacı, emeklilerin sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırmak ve gelir düzeylerini artırmak olarak belirlendi.

ÇEŞİTLİ AYRICALIKLAR TANINACAK

NTV'de yer alan habere göre; bu kapsamda, çeşitli alanlarda ücretsiz hizmetler ve maaş artışı sağlayacak adımlar üzerinde çalışmalar sürüyor. Edinilen bilgilere göre, emekliler için yerel yönetimlerle protokoller yapılacak. Bu protokoller kapsamında, su faturalarında indirim, ücretsiz veya indirimli toplu taşıma hizmeti, belediye tesislerinden ayrıcalıklı yararlanma gibi düzenlemeler görüşülmekte.

DOĞAL GAZ VE ELEKTRİK FATURALARINDA İNDİRİM

Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yapılan protokollerle, başta düşük maaşlı emekliler olmak üzere tüm emeklilerin doğal gaz ve elektrik faturalarında indirimler sağlanacak. Uçak ve tren biletlerinde emeklilere indirim yapılması için ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile çalışmalar yürütülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN