Emeklilere erken bayram hediyesi: Bayramda ellerine geçecek para belli oldu!

Emeklilere erken bayram hediyesi: Bayramda ellerine geçecek para belli oldu!

2023 yılı asgari ücret ve emekli maaşı zammı sonrasında vatandaşların gözü, emekli bayram ikramiyelerine yapılacak zamma çevrildi. Ramazan ve Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyelerine ilişkin zamlarında artış bekleniyor. İşte tüm detaylar...

2023 yılı asgari ücret ve emekli maaşı zammı sonrasında vatandaşların gözü, emekli bayram ikramiyelerine yapılacak zamma çevrildi. Ramazan ve Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyelerine ilişkin zamlarında artış bekleniyor.

Emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili herhangi bir zam, 2018 yılından bu yana gerçekleştirilmedi. Artan enflasyon ve zamlarla birlikte emekliler, bayram ikramiyelerinin zam artış oranını merak ediyor. Ramazan ve Kurban Bayramında yapılan 1000 TL'lik ikramiye, 1100 TL'ye çıkarılmıştı. Emekli bayram ikramiyelerine yapılacak zammın, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerden öncesinde belirlenmesi bekleniyor. Gazeteci Mehmet Çetingüleç, konuya ilişkin Ankara'daki gündemlerden birinin emekli ikramiyesine yapılması beklenen zam olduğu iddia ediliyor. Peki yapılacak zam oranı ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

emekli

Ankara'da kulislerde konuşulan haberlere göre, hükümetin, 14 Mayıs genel seçimlerinden önce emekli ikramiyeleri ve maaş zamlarıyla alakalı bir artışı planlamakta olduğu iddia ediliyor. Şu an için 1100 TL olan emekli ikramiyelerine, yüzde 280 oranında zam bekleniyor. Bu zamla birlikte yeni emekli ikramiye tutarının 2.500 TL ile 3.000 TL arasında değişmesi öngörülüyor.

EMEKLİ MAAŞINA ZAM GELECEK Mİ?

emekli

Emekli vatandaşların bayram ikramiyelerine zam geleceği iddiası üzerine bu sefer gözler, emekli maaşı zammına yapılabilecek artışa çevrildi. Kulislerde dönen iddialara göre emekli maaşına yapılacak zam oranının yüzde 10 olması öngörülüyor. Öte yandan yeni asgari ücret zammının da yüzde 10 ile yüzde 20 arasında değişkenlik göstererek artması planlanıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN