Emeklilere yüzde 25+8 bin TL zam müjdesi! Devlet Bahçeli duyurdu emekliler bayram etti

Emeklilere yüzde 25+8 bin TL zam müjdesi! Devlet Bahçeli duyurdu emekliler bayram etti

Son dakika haberi... Emeklilerin merakla beklediği maaşlara zam sonunda netleşti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milyonlarca emekliye güzel haberi duyurdu. Emeklilere yüzde 25+8 bin TL zam müjdesi! Kimse bu kadarını beklemiyordu. Emekliler maaşlarına gelen zammı duyunca bayram edecek. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? 2023 emekli maaşı zammı belli oldu mu? Hangi emekli ne kadar zam alacak? İşte detaylar haberimizde...

Memur ve asgari ücrete gelen zamların ardından gözler emekli maaşı zammına çevrildi. Milyonlarca kişi '2023 emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam geldi?' sorularını araştırırken beklenen haber geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında güzel haberi duyurdu. Emeklilere yüzde 25+8 bin TL zam müjdesi! 'Emeklilerimize rahat bir nefes aldıracağız' diyen Devlet Bahçeli, beklenen zammı açıkladı. Peki 2023 emekli maaşlarına ne kadar zam yapıldı? Emekli maaşlarına ne kadar zam geldi? İşte emekli maaşı zam haberinin detayları...

DEVLET BAHÇELİ DUYURDU: EMEKLİ MAAŞLARINA OKKALI ZAM GELİYOR!

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamlarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Temmuz 2023 itibarıyla tüm kamu görevlilerimizin maaşlarında ilk 6 aylık enflasyon farkına ek olarak yılın ikinci yarısı için toplu sözleşmeden kaynaklanan oranda toplam yüzde 17.55’lik zam ve seyyanen 8 bin 77 liralık artış yapılacaktır. Gönül isterdi ki bu maaş yükselişi daha da fazla olsun. Ancak bütçe imkanları bellidir. Türkiye ekonomisinin türbülanstan çıkma sürecinin zorlukları ortadadır.

ghhghg-2023-07-11t113432-359.jpg

Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir. Kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemeler gözden geçirilmelidir." değerlendirmesinde bulundu. Cumhur İttifakı'nın en önemli ortaklarından MHP'den böyle net bir açıklama gelmesi, emeklilere yapılacak seyyanen zammı kesinleştirdi.

EMEKLİLERE YÜZDE 25+8 TL ZAM MÜJDESİ

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan SGK uzmanı Cemil Cahit Saraçoğlu, milyonlarca emekliye güzel haberi duyurdu. 'SGK emeklisine de seyyanen gelebilir' diyen Saraçoğlu, şunları söyledi:

"Devlet Bahçeli grup toplantısında emeklilere de 8 bin 77 lira seyyanen artışın yapılması gerektiğini söyledi. Cuma TBMM plan bütçede kabul edilen kanun bugün genel kurulda görüşülecek. Bahçeli'nin önerisinin genel kurulda eklenme ihtimali var."

hghggh-2023-07-11t113502-024.jpg

EMEKLİ MAAŞI ZAM FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Emekli maaşı zammı düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası zamlı maaşlar ödenmeye başlanacak. Ancak konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Normal zamanda emekli maaşı ödemeleri şöyle;

SSK emeklileri tahsis numarasının son rakamı

9 olanlar her ayın 17’sinde,

7 olanlar 18’inde,

5 olanlar 19’unda,

3 olanlar 20’sinde,

1 olanlar ayın 21’inde maaşlarını alıyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN