Emeklilere zamdan önce bir müjde daha! Promosyonlara çok büyük zam geliyor: Emekli artık torununa bol bol harçlık dağıtacak

Emeklilere zamdan önce bir müjde daha! Promosyonlara çok büyük zam geliyor: Emekli artık torununa bol bol harçlık dağıtacak

Emeklilere torun sevindiren haber geldi. Bankalar tarafından emeklilere sağlanan promosyon ödemelerine büyük zam geliyor. Emekli zamlarından önce promosyon zamları geliyor. İşte emekli promosyon ödemeleri hakkındaki tüm detaylar…

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bankalardan uzun süredir talep ettiği promosyon zamları Ocak ayı ile birlikte yeniden güncellenmeye başladı. Promosyon rakamlarının 20.000 TL'ye kadar yükselmesi beklenirken zam tutarları da merak ediliyor. TÜİK tarafından açıklanan aylık enflasyon verileri ile birlikte ve memur ve emekli zamları da netlik kazandı.

Memur ve memur emeklileri için yeni yılda %49,25 oranında zam yapılacağı açıklanırken emekliler için de bu oran %37,57 olarak açıklandı. Zamların netleşmesi ile birlikte promosyon ödemelerinin 13.000 TL'ye kadar yükseldiği görülüyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra bankalarda promosyon güncellemesi için maaş zamlarını bekliyor. Emeklilere yapılacak olan Ocak zammı ile birlikte promosyon ödemeleri de 13.000 TL'ye yükseldi. İşte emekli promosyon ödemeleri hakkındaki tüm detaylar…

PROMOSYON TELAŞI BAŞLADI

Emekli maaşlarının belirlenmesi ile birlikte bankalardaki zam oranları da açıklanmaya başladı. ATV televizyonunda yayınlanan habere göre "En düşük emekli maaşının 10 bin TL'nin üzerine çıkacak olması bankaların da iştahını kabarttı. Sistemine daha fazla emekli çekmek isteyen bankalar şimdiden promosyon yarışı için kesenin ağzını açmaya hazırlanıyor" açıklamaları yapıldı.

promosyon-odemesi.jpg

Bankalarda emekli kapma yarışı hız kesmeden devam ederken promosyon tutarlarını ek ödemelerde 13.000 TL'ye kadar yükseldi. Mali Müşavir Serkan Kumdakçı, 2 ya da daha fazla otomatik ödeme talimatı ile birlikte 500 TL, kredi kartlarına 500 TL harcama yapılması durumunda ilave 1000 TL promosyon kazanılabileceğini belirtti. Kumdakçı, bankalar tarafından 25.000 TL bireysel kredi kullanılması durumunda ise ilave 500 TL promosyon ödemelerinin gündeme getirilebileceğini söyledi.

20.000 TL'YE YÜKSELECEK

2024 yılı ile birlikte banka promosyon oranları da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Emekli vatandaşlarına can suyu olan promosyon ödemelerinin yeni yıl maaşlarının belirlenmesi ile birlikte artması bekleniyor. Promosyon tutarları 15.000 ile 20.000 TL arasında değişiklik gösterirken daha yüksek maaş alanların daha yüksek promosyon alabileceği belirtildi.

promosyon-odemesi-yapilacak.jpg

Taahhüt süresi dolmadan banka değişikliği yapmak isteyen emekliler ise banka ile işbirliği içerisinde olduğu süre kapsamında geçerli olan promosyon tutarını almaktadır. Kalan günlerin tutarlarının iade edilmesi durumunda banka değişikliği yapılabilmektedir. Kumdakçı "Bankadan çıktığımız ve promosyon döneminde olmadığımız dönemi bankaya iade etmemiz şartıyla çıkış şartlarımız var" sözlerine dile getirdi.

1,5 yıl sistemde kalan bir emeklinin sistemin yarısını tamamlamış olduğunu dile getiren Kumdakçı, "3 bin 750 TL'yi zaten emeklimiz hak etmiş oluyor. Geriye kalan 3750 TL'yi bankata iade ettiği durumlarda sözleşmesini bir başkaya taşıyabilir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN