Emeklinin boynu büküldü! Ünlü ekonomistten 7.500 TL maaş alanlara kötü haber: Emekli maaşları düdük kaldı

Emeklinin boynu büküldü! Ünlü ekonomistten 7.500 TL maaş alanlara kötü haber: Emekli maaşları düdük kaldı

Emeklilere yeni yılda yapılacak zam oranı yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Enflasyon verilerine göre yapılacak zamlara dair ünlü ekonomistlerden açıklamalar geldi. 6 aylık enflasyon verileri ve refah payına göre, emekli maaşlarına yapılacak zam hakkında "çok düdük kaldı" ifadeleri paylaşıldı. İşte detaylar...

2023 yıl sonuna doğru emekli maaşları gündemde yerini aldı. 6 aylık enflasyon verilerine göre, emekli maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesi bekleniyor. Ünlü ekonomistten gelen açıklamalar ise emeklilerin boynunu büktü. Peki emeklilere ne kadar zam yapılacak?

EMEKLİ ZAMMINDA SON DÜZLÜK

Türkiye gündeminde yer alan emekli maaşlarına dair detaylar gelmeye devam ediyor. Yeni yılda paylaşılacak olan emekli maaşlarına dair beklenen tahminler, ünlü ekonomistin gündemine oturdu. Heyecanla beklenen ocak ayı zammı için 4 aylık enflasyon verileri paylaşıldı.

Maaş zamlarının tam olarak belli olması için 6 aylık enflasyon verileri gerekiyor. Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında açıklanan enflasyon rakamı yüzde 29,40 seviyelerine ulaştı. Kasım ve Aralık aylarında açıklanacak enflasyon verileriyle emekli maaş zamları kesinleşmiş olacak.

sgk-istihdam-tesvikleri-daire-baskani-yetim-bosanan-ancak-birlikte-yasayan-eslerin-maaslari-kesiliyor-e1ny.webp

EMEKLİ MAAŞLARINDA ZAM BEKLENTİSİ

Enflasyonda 4 aylık veriler açıklanırken, yıl sonu enflasyon tahminleri de kesinleşmeye başladı. Kasım ve Aralık aylarında açıklanacak enflasyonla beraber tahminlere göre, 6 aylık enflasyonun yüzde 37 - 38 seviyelerine ulaşması bekleniyor.

Refah payındaki artışın üzerine yerel seçimlerin de etkisiyle rakamların yüzde 50 üzerine kadar çıkması gündeme konu oldu. Emekli maaşında yeni yıl zammının yüzde 50'nin üzerinde olması bekleniyor.

h6zjc-1665560199-5958.webp

"EMEKLİ MAAŞLARI DÜDÜK KALDI!"

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, emekli maaşlarında yapılacak zamlara karşı sessizliğini bozdu. Yıl başında beklenen zamları işaret ederek emekli maaşlarının düdük kaldığını işaret etti. Hatice Kolçak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Emekli maaşları çok düdük kaldı. %50 ile artış ile 7500 alan asgarinin yine altında kalır." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN