Emekliye beklenenden fazla zam gelebilir! Herkes yüzde 40 bekliyordu: O isim hükümetin zam planını açıkladı

Emekliye beklenenden fazla zam gelebilir! Herkes yüzde 40 bekliyordu: O isim hükümetin zam planını açıkladı

Emekli zamlarında beklenen haber geldi! Tahmin edilen zamdan fazlası gelebilir... Milyonlarca emekli yüzde 40 oranında zam bekliyordu. Fakat, o isimden hükümetin zam planı açıklandı. İşte emekli maaşlarına yapılacak zam oranı...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yeni yılda ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. Tahminlere göre yüzde 40 oranında yapılacak zam güncellendi. Yılın ikinci yarısındaki 6 aylık enflasyon verilerine göre, 16 milyon emeklinin maaşı belirlenecek. Peki ne kadar zam gelecek?

ZAM BEKLENENDEN FAZLA GELEBİLİR

Ülkemizde 3 yıldır etkisini gösteren enflasyona göre maaşlara zam yapılıyor. Yılın ikinci yarısında açıklanan 5 aylık enflasyon oranlarına göre, maaş zammı yüzde 33,66 olarak görülüyor.

Ocak ayında açıklanacak enflasyon verileriyle birlikte zam oranının yüzde 39 seviyelerine kadar artması konuşuluyor. En düşük emekli maaşının 7500 TL olduğu günlerde 5 aylık enflasyona göre, taban ücret 10 bin TL'nin üzerinde olması gerekiyor.

0x0-promosyon-yarisi-buyudu-bazi-bankalarin-odeme-tutari-7500-tl-buldu-nelere-dikkat-edilmeli-iste-tum-detaylar-1659512950917.webp

DENGE POLİTİKASI UYGULANACAK

Emekli maaşlarındaki dengesizlik gündeme konu olurken, A Haber canlı yayınında konuşan Ekonomi Yazarı Faruk Erdem, müjdeyi verdi. Temmuz ayından itibaren hesaplanan enflasyon verilerinde "Denge politikası" yolundan gidileceğini paylaştı.

Memur ve memur emeklileri yüzde 50 zam alırken, 12-13 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin yüzde 40 zamda kalmayacağını işaret etti. Ocak zammında emeklilere yüzde 50 oranında zam yapılacağına dair tahminlerini duyurdu.

bankapromosyonu-kbu0-cover.jpg

BAŞAK IŞIKHAN YÜZDE 50 DEDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına göre, memur emeklisinin zam oranı paylaşıldı. Işıkhan, 6 aylık enflasyon verilerine göre, 2024 yılında memur ve memur emeklisinin yüzde 50 seviyelerinde zamlanacağı konusunda beklentilerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN