Emekliye bir ek zam daha mı geliyor? Seçim vurgusu yaptı, net tarih verdi

Emekliye bir ek zam daha mı geliyor? Seçim vurgusu yaptı, net tarih verdi

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. En düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkmasının ardından şimdi de yeni bir ek zam haberi gündem oldu. Peki emekliye bir ek zam daha mı geliyor? İşte konuya ilişkin detaylar…

Geçtiğimiz günlerde emeklilere verilecek olan zammın detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Açıklanan rakamın ardından en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldı. Söz konusu bu rakama emekli vatandaşlardan bazı tepkiler geldi. Şimdi ise bu durumu iyileştirmek adına yeni adımların atılacağı öğrenildi.

Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç, emeklilere yapılan son zammın yeterli olmadığını ve iktidarın bu durumu iyileştirmek için yeni bir zam hazırlığında olduğunu yazdı. Çetingüleç'in iddiasına göre, hükümet en düşük memur maaşını 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkardı ve SGK ile Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ekstra zam yaparak, maaş artışını yüzde 42,57’ye yükseltti.

yeni-proje-2-006.jpg

'İNTİBAK AYARI'

Bu durum, sadece emekliler değil, iktidar partisi milletvekilleri dahil olmak üzere geniş bir kesim tarafından yetersiz bulundu. Çetingüleç, emeklilere seçim öncesinde ek bir zam yapılmasının beklendiğini belirtiyor. Bu beklentiler arasında, yüzde 42.6'lık zamdan mahrum bırakılan düşük maaşlı kesime ilave zam, emeklilere genel bir seyyanen zam ve 2000 yılı öncesi ile sonrası emekli olanlar arasındaki farkı gidermek için intibak zammı yer alıyor.

yeni-proje-4-003.jpg

'BUGÜNE KADAR BÖYLESİ OLMAMIŞTI'

Çetingüleç, "Emekliler hiçbir dönemde bu kadar ağır bir yoksulluk içinde olmamıştı" diyerek, iktidarın bu durumu düzeltmek için Mart ayının ortasına kadar bir düzenleme yapabileceğini öne sürüyor. Bu düzenleme ile emeklilere ek gelir sağlanması ve seçim öncesinde "zam sevincinin" yüksek bir sandık karşılığı getirmesi hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN