Emekliye Ocak zamları belli oldu! Artık toruna çocuğa bol keseden harçlık, en düşük alan bile "bereket versin" diyor

Emekliye Ocak zamları belli oldu! Artık toruna çocuğa bol keseden harçlık, en düşük alan bile "bereket versin" diyor

Son dakika... Emekli maaşı zammında flaş gelişme! Yıl sonu enflasyon rakamına göre zamlanacak olan emekli maaşlarının ocak ayında okkalı zam yapılması bekleniyor. Yıl sonu enflasyonun yüzde 65 olması beklenirken emekli maaşlarına yapılacak olan zam belirlendi. Emekliye Ocak zamları belli oldu! Milyonlarca emekli bu rakamla bayram edecek. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına en kadar zam gelecek? İşte güncel en düşük emekli maaşı ve zam oranları...

Emekli maaşlarına yapılacak zam öncesi kulislerden ilk bilgiler gelmeye devam ediyor. Bakan Mehmet Şimşek'in emekli maaşlarına ek zam yapılacağını duyurmasının ardından gözler Meclis'e çevrildi. Milyonlarca kişi 'En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırmaya başladı. Kulislerden ilk bilgi geldi. Emekliye Ocak zamları belli oldu! Artık toruna çocuğa bol keseden harçlık verecekler. Kimse bu zammı beklemiyordu. İşte son dakika emekli maaşı zammı haberinin detayları...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? MİLYONLARCA EMEKLİ BAYRAM EDECEK

Bakan Şimşek'in açıklamalarının ardından 'En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?' sorusu merak konusu oldu. Yıl sonu enflasyon rakamlarına göre belirlenecek olan zamlarla ilgili ilk bilgi geldi. Yılsonu enflasyon beklentisinin yüzde 65 olarak güncellenmesiyle memur ve SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerinin aylıklarına yapılacak zam da yüzde 50'ye yaklaşmış oldu. Orta Vadeli Program'daki enflasyon hedefine göre emekliler yüzde 37.76 zammı garantilerken, refah payıyla birlikte artışın yüzde 50'ye yaklaşması bekleniyor. Emekli zammında, prim-aylık dengesizliğinin giderilecek, refah payı ya da seyyanen zam yapılacak. En düşük emekli aylığı da 10 bin lirayı geçecek.

hghghg-2023-09-22t095408-748.jpg

KADEMELİ ARTIŞ YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, devam eden emekli aylıklarına yönelik çalışmaların tamamlanınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını söyledi. Emeklilere yapılacak ilave artışın ocak ayı itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren aylıklarda kademeli artışla daha az maaş alan emekliye verilecek zam oranı daha yüksek olacak. Emekli zammı da 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak belirlenecek. Emekli ve memur maaşlarının baştan sona değişeceği maaş zammına refah payı ve seyyanen artışın söz konusu olması bekleniyor.

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

TRT Haber'in haberine göre memur maaşlarına dikkati çeken Işıkhan, emekli maaşlarına yönelik çalışmaların devam ettiğine vurgu yaptı. Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." dedi.

hghhg-31.jpg

Emekli maaşıyla ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü kaydeden Işıkhan, "Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Cumhuriyetin 100'üncü yılı sebebiyle emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye verileceği yönünde iddialar gündeme geldi. Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ederken, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı bildirildi. Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (31)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
31 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN