Emekliye seyyanen zam müjdesi! Bu kez öyle bir isim açıkladı ki...

Son dakika... Emekli maaşı zamlarıyla ilgili flaş gelişme! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in emekli maaşlarına yapılacak olan zam ile ilgili çalışmaların başladığını duyurmasının ardından gözler gelecek olan zamma çevrildi. Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorusunu araştırırken iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdulkadir Selvi'den güzel haber geldi. Emekliye seyyanen zam müjdesi!

Temmuz ayında emekliler yapılan zam ile en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya kadar yükselmişti. Gelen zam enflasyon karşısında hızla erirken gözler emekli maaşlarına gelecek olan ek zamma çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in emekli maaşlarına ek zam çalışmalarının başldığını duyurmasının ardından gözler Ankara kulislerine çevrildi. Vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırırken iktidara yakınlığıyla bilinen ünlü gazeteci Abdulkadir Selvi'den beklenen açıklama geldi. Emekliye seyyanen zam müjdesi! Emekliler bu zammı duyunca sevinçten havalara uçacak. İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

CANLI YAYINDA AÇIKLADI: EMEKLİYE SEYYANEN ZAM MÜJDESİ!

A Haber'e konuk olan ve iktidara yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, emeklilere yapılacak olan seyyanen zam ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Emekli maaşlarında iyileştirilmelerin olacağını belirten Selvi, "Yapılan yüzde yirmi beşlik zamdan sonra Sayın Cumhurbaşkanı özellikle emeklilerimizin bu konudaki serzenişlerine, şikayetlerini, beklentilerinin farkındayız. Cumhurbaşkanının bir özelliği de tabandan yükselen bu tür seslere kulağını tıkamaması tam tersine bunun gereğini yerine getirmesi ardından hem Çalışma Bakanı Vedat Bey, hem Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu konuda çalışma yapıldığını ifade ettiler" dedi.

gfgfgf-2023-09-15t124623-708.jpg

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Emeklilerin enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğini vurgulayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yönde talimatlar verdiğini ifade eden Selvi, şunları söyledi:

"Benim edindiğim bilgide iki bakanlığın uzmanlarının büyük ölçüde çalışmayı tamamladığını ama hem bir kabine toplantısında ele alınacağı hem de Sayın Cumhurbaşkanı'na bir sunum yapılacağı yönünde. Orada değişik alternatifler vardı. Oransal olarak mı bir düzenleme yapacak? Yoksa en düşük memur maaşını esas alınacak ya da seyyanen mi olacak diye ama gelinen noktada ağırlık seyyanen olacağı yönünde bir bilgi var.

gfgfgf-2023-09-15t124554-550.jpg

Fakat netleştiremediğim nokta bu seyyanen yapılacak zam bir defalığına mı olacak? Yoksa ocak ayına kadar yani ekim, kasım, aralık ayında emeklilere bir seyyanen zam yapılacağı, ocak ayında da zaten hem çalışanlara, hem emeklilere bir düzenleme yapılacağı bunu netleştiremedim ama seyyanen bir zam yapılması daha ağırlıklı gözüküyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN