En düşük 22 bin lira olarak açıklanmıştı: Memurun maaş artışı nasıl belirlenecek?

En düşük 22 bin lira olarak açıklanmıştı: Memurun maaş artışı nasıl belirlenecek?

Memur maaşlarına yapılacak zammı içeren düzenlemeyle ilgili bakanlıkların çalışmaları sürerken en düşük maaşın net 22 bin liraya yükseltilmesi ile diğer memurların maaşları da gündeme geldi. Kıdemin yanı sıra oransal zam ile birlikte seyyanen zam yapılması konuşulan formüller arasında yer alıyor. Zam, 5 Temmuz'da enflasyonun açıklanmasıyla belli olacak.

Asgari ücret yapılan ara zamla birlikte 11 bin 402 liraya yükselirken en düşük memur maaşının da net 22 bin liraya yükseleceği açıklandı.

Süreçle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışmaları sürerken gözler en düşük memur maaşını net 22 bin liraya çıkaracak düzenlemede.

Çalışmanın kısa sürede tamamlanması öngörülüyor. Yapılacak düzenleme diğer memur maaşlarına da etki edecek. Bu konuda üzerinde durulan bazı formüller var. Söz konusu düzenlemenin meclis tatile girmeden tamamlanması öngörülüyor.

TRT Haber'de yer alan habere göre, memur maaşlarına yapılacak artışa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, şunları kaydetti;

KIDEM MAAŞ FARKLILIKLARINI BELİRLEYECEK

Kamu görevlilerinin en fazla merak ettiği husus diğer kamu çalışanlarına bu artışın hangi şekillerde yansıtılacağı. Temel beklenti kademeli bir biçimde ücretler arasındaki farkı da dikkate alarak kişinin unvanını, kıdemini dikkate alarak maaşlar arasındaki farklılığı dikkate alan bir artış yapılması bekleniyor.

ÖNCE ORANSAL SONRA SEYYANEN ZAM

Bu formüllerden biri de öncelikle maaşlara oransal bir zam yapılıp üzerine seyyanen zam verilmesi. Bunun dışında da masada yine çeşitli formüllerin olduğunu bu formüllere göre belli projeksiyonların yapılarak kamu çalışanlarının temmuz ayındaki maaş artışlarının gerçekleşeceğini söyleyebilirim.

ENFLASYON 5 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

Memur maaşları her ayın 15'inde alınıyor. Bordroların açıklanma sürelerini de dikkate aldığınızda 5 Temmuz, 6 Temmuz civarında bu meselenin tamamlanması gerekiyor. 5 Temmuz'da enflasyon açıklanacak. Toplu sözleşmeye göre alınacak zam da o gün belli olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN