En düşük emekli maaşına yüzde 45 zam müjdesi! SGK uzmanı ekonomist tarih vererek rekor tahmini duyurdu

En düşük emekli maaşına yüzde 45 zam müjdesi! SGK uzmanı ekonomist tarih vererek rekor tahmini duyurdu

Emekli maaşlarıyla ilgili flaş gelişme! Temmuz ayında en düşük emekli maaşının 7.500 TL olarak belirlenmiş ancak artan enflasyon karşısında gelen zam hızla erimişti. Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı? Emekli maaşlarına yeni zam gelecek mi?' sorularını araştırırken SGK uzmanı Muhammet Bayram'dan flaş bir açıklama geldi. En düşük emekli maaşına yüzde 45 zam müjdesi! SGK uzmanı ekonomist tarih vererek rekor tahmini duyurdu.

Emekli maaşlarına yapılacak olan zam milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Temmuz ayında en düşük emekli maaşı 7.500 TL olmuş ancak gelen zam enflasyon karşısında hızla erimişti. Zammın erimesinin ardından vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı? 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?' sorularını araştırmaya başladı. Beklenen zam haberi sonunda geldi. SGK uzmanı ekonomist tarih vererek rekor tahmini duyurdu. En düşük emekli maaşına yüzde 45 zam müjdesi! Kimse bu rakamı beklemiyordu. İşte son dakika emekli maaşı haberinin detayları...

SGK UZMANI MÜJDEYİ VERDİ: EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 45...

Merkez Bankası yılın ikinci altı aylık enflasyon tahminini revize etti. Gelen enflasyon rakamına göre emekli maaşlarına yapılacak olan zam miktarı da değişecek. Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına zam ne kadar yapılacak? sorusunu araştırırken konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram müjdeyi verdi. En düşük emekli maaşına yüzde 45 zam yapılacak.

gfgfgf-2023-08-11t131444-409.jpg

O TARİHTE MAAŞLARA REKOR ZAM GELİYOR

En düşük emekli maaşına yüzde 45 zam yapılacağını belirten Muhammet Bayram, şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası son yaptığı enflasyon raporunda tahminlerini revize etmişti. Bu tüm ekonomi çevrelerince ve yurt dışı derecelendirme şirketleri tarafından makul bir tahmin olarak değerlendirilmişti, gerçekçi bir şekilde tahmin yapıldığından bahsedilmişti. Merkez Bankası ikinci altı ay için enflasyon tahminleri 31.92 oranında revize etti. İlk altı ayda yüzde 19.77’lik enflasyon çıkmış, ona rağmen emeklilerimize yüzde 25 oranında zam farkı verilmişti. Burada emeklilerimiz kısıtlı bir şekilde zam farkını alabildiler. Daha yüksek bir beklenti mevcuttu. Devletimizin aldığı sıkı bir maliye politikası ve para politikası kararları sonrası burada emekliye zam sınırlı oldu.

hghggh-2023-08-11t131519-856.jpg

Ekim ayı içerisinde Meclis’in açılmasıyla birlikte emeklilere tekrardan bir zammın gündeme geleceğini düşünüyorum. Memur ve kamu işçilerine ciddi zam yapıldı. Emeklilere bu kısıtlı yapıldı."

2023 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası’nın ikinci altı aylık enflasyon tahmini yüzde 31.92 seviyesinde. Burada en düşük emekli maaşına yüzde 40-45'ler seviyesinde zam gelebileceğini değerlendirebiliriz.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ŞUAN NE KADAR?

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre SSK, Bağ-Kur emeklileri yılın ikinci yarısında maaşlarını yüzde 19.77 oranında zamlı alacaklardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarında da ek olarak iyileştirme yapılacağını açıkladı. Emeklilere uygulanacak refah payı Meclis’te görüşülen torba yasaya dahil edildi. Buna göre SSK ve Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri yüzde 25 zam alacak. Ancak en düşük emekli aylığında artış yapılmayacak.

Temmuz ayındaki yüzde 25’lik zam kök maaşlara uygulanacak. Geçtiğimiz Mart ayında yapılan en düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükselten düzenleme sonrasında aradaki fark Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN