En düşük emekli maaşının beş haneli olması artık kesin! Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş yeni maaş tahminini açıkladı

En düşük emekli maaşının beş haneli olması artık kesin! Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş yeni maaş tahminini açıkladı

Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan taban maaş zammına dair değerlendirmeler paylaşıldı. 2023 yılında 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselen en düşük emekli maaşında yılbaşı zammı bekleniyor. En düşük emekli maaşında beklenen zammı Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş açıkladı. Maaşlar zam sonrasında 5 haneli olacak. İşte tüm detaylar...

Emekliler gözünü yılbaşına çevirdi. Yılbaşında asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşlarında zam yapılacak. Zamların yanı sıra, en düşük emekli maaşlarında da zam bekleniyor. Yılın ikinci yarısına dair 4 aylık enflasyon verileri paylaşıldı. En düşük emekli maaş tahmini paylaşıldı.

EN DÜŞÜK MAAŞA ZAM GELECEK Mİ?

Emekliler tarafından en düşük maaşlara zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Konuya dair Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş'tan açıklama geldi. Milliyet gazetesine konuşan Kurtuluş, yılın ikinci yarısı yapılan zamlardan en düşük emekli maaşı alanların beklediği faydayı sağlayamadığını söyledi.

Yılık ilk yarısında 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilen en düşük emekli maaşı ikinci yarısında sabit kaldı. Yeni yılda taban maaşın değiştirilmesi bekleniyor. İhtimaller göz önünde bulundurulduğunda Kurtuluş, emeklilerin yeteri kadar fedakârlık yaptığını söyledi. Yeni dönemde en düşük emekli maaşına dair tahmini paylaştı.

0x0-son-dakika-asgari-ucret-zammi-sonrasi-gozler-memur-ve-emekli-maas-artisinda-iste-en-dusuk-maas-zammi-orani-1687408335824.webp

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞ TAHMİNİ

Ocak 2024 zamlarıyla birlikte en düşük emekli maaşının 11 bin 250 TL olacağı öngörülüyor. Ahmet Kurtuluş'un tahminlerine göre, kök maaşlara yüzde 50 oranında zam yapılsa bile 11 bin 250 TL'nin altında kalıyorsa, en düşük emekli maaşına yani 11 bin 250 TL'ye tamamlanacaktır.

devlet-destek-amza-cover-2reh-cover.jpg

KANUN DEĞİŞİKLİĞİ GEREKİYOR

En düşük emekli maaşında zam yapılabilmesi için öncelikle kanun değişikliğine gidilmesi gerekiyor. Kurtuluş'un açıklamalarına göre, kısa bir zaman içerisinde böyle bir değişikliğe gidilmesi beklenmiyor.

Taban emekli maaşı kök maaşın altında kalmasıyla birlikte, hazine tarafından farkın kapatılması düşünülüyor. Örnek vererek anlatan Kurtuluş, kök maaşa yapılan zam sonrası 10 bin TL'ye yükselen maaşlar, en düşük emekli maaşının 11 bin 250 TL olarak belirlenmesi halinde 1250 TL'lik fark hazineden ödenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN