En Ucuz Sıfır Fiyatıyla Citroen Ami Satışa Çıkıyor! Citreon Ami'nin Fiyatını Görünce İnanamayacaksınız

En Ucuz Sıfır Fiyatıyla Citroen Ami Satışa Çıkıyor! Citreon Ami'nin Fiyatını Görünce İnanamayacaksınız

Fransız otomobil markası Citroen'in yeni ve kendine özgü tasarımıyla satışa sunacağı Ami modeli, en ucuz elektrikli araç kategorisinde ilk sırayı kapacak gibi görünüyor. Son zamanlarda ülkemizde elektrikli araçların sayısı oldukça artarken Citroen Ami'de bunların arasına girerek uygun fiyatıyla kullanıcılarda fazlasıyla merak uyandırıyor.

Günümüzde ekonomik şartlardan dolayı yeni araç sahibi olacak sürücüler en uygun elektrikli araç arayışına girdi. Bir çok markanın kendine ait elektrikli otomobili olsada fiyatları o kadar da ekonomik olmuyor. Çok yakında fiyat listesi belli olacak Citroen Ami, 2. el internet sitelerinde çoktan satışa çıktı bile.

2020 yılında Avrupa'da satışa sunulan Ami, 2019 yılında Citroen'in elektrikli araç piyasasına ciddi bir hamlesiyle girişi yaptı. Ami'nin anlamı ise Fransıcada arkadaş demek.

citroen-ami.jpg

CİTROEN AMİ B EHLİYET GEREKTİRMİYOR

Aynı zamanda Citroen Ami'yi kullabilmek için B ehliyetinizin olmasına gerek yok. 16 yaşını doldurmuş B1 ehliyete sahip herkes Ami'yi kullanabilecek.

CİTROEN AMİ'NİN MENZİLİ NE KADAR GİDİYOR?

Tek şarj ile ortalama 70-75 km arası civarında elektrikli olarak sürüş menziline sahip Citroen Ami, 5.5 kWh kapasitesi ile bataryalarını 220 volt standart ev tipi prizlerle 3 saatlik süre içerisinde tam sarj olarak doldurabiliyor. Tabi araçtaki kişi sayısı, ne kadar hızlı kullandığınız, yokuş çıkmak gibi durumlar menziline etki edebiliyor. Ayrıca Ami'nin en yüksek hızı saatte 50 km olarak geçiyor.

Farklı tasarımı ile diğer otomobillerden çok daha farklı hissettiren Citroen Ami ters yöne doğru açılan kapıları ile ayrı bir hava katıyor.

citoren-ami-menzil.jpg

CİTROEN AMİ DONANIM VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Toplamda 2 kişilik oturma alanı kapasitesine sahip Ami'nin bagaj hacmi maalesef bulunmuyor. 14 inçlik jantları, 2.41 metre uzunluğu ve 1.39 metre genişliği ile ülkemizin küçük ve rahatça park edebileceğiniz otomobil olarak geliyor

Citroen Ami 485 kg ağırlığı ile sanki bir scooter'dan farksız gibi. Ayrıca vites kolu yada debriyaj Ami'de bulunmuyor.

citroen-ami-haber.jpg

CİTROEN AMİ'NİN FİYAT LİSTESİ NE KADAR?

Avrupada 6 bin 900 eurodan satışa sunulan Citroen Ami, Türkiye'de 200 bin TL'den başlayan fiyatları ile satışa çıkacak. Motorlu Taşıtlar Vergisinden Muaf tutulan Citroen Ami, ülkemizde otoyollara çıkış ve İstanbul'daki boğaz köprülerinden geçmesi yasak olacak.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN